La Universitat de València participa en l’elecció del premi Goncourt 2018

  • Press Office
  • December 21st, 2018
 
Sara Renovell, amb altres participants en l'acte.
Sara Renovell, amb altres participants en l'acte.

La Universitat de València ha participat en el procés d’elecció del premi Goncourt 2018, en la seua edició espanyola. El Goncourt és el premi literari més important de França, i té ramificacions en altres països, on la novel·la guardonada no sempre coincideix amb la premiada a París.

Ahmed Haderbache, professor del màster de Secundària i de la Facultat de Magisteri, ha coordinat la participació de la Universitat de València. Estudiantat del màster ha llegit les novel·les candidates i ha emés el seu vot. L’alumna Sara Renovell va assistir, juntament amb Ahmed Haderbache, a la lectura del veredicte, celebrat a la Residència de l’ambaixador de França, amb la participació dels escriptors Antonio Muñoz Molina i Tahar Ben Jelloun.

La novel·la Frère d’âme, de l’escriptor francés d’origen senegalés David Diop, ha resultat guanyadora del premi Choix Goncourt España. Narra la història d'Alfa Ndiaye i Mademba Diop, dos fusellers senegalesos van lluitar sota la bandera francesa durant la Primera Guerra Mundial.

El Premi Goncourt 2018 a França ha recaigut, per contra, en Leurs enfants après eux, de Nicolas Mathieu.

Ahmed Haderbache, professor titular de l’Education Nationale, és professor associat de llengua francesa en el grau de magisteri i en el màster de secundària. Imparteix cursos de formació per al professorat en didàctica per al CEFIRE. Ha publicat llibres de textos de secundària d’ELA per al sistema educatiu francés per a l’editorial Bordas.

Haderbache forma part del grup d’investigació Hybrida(GIUV2013r-144) i el seu camp d’investigació és la representació de la sexualitat gai masculina en la literatura francesa de la sida.