La Universitat de València participa en la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat (LDSB) de la Xarxa Vives

  • Information and Promotion Service for Students - Blasco Ibáñez
  • February 24th, 2021
 
L'equip de l'IES Ramon Llull de València posa amb mascaretes que permeten veure el rostre.
L'equip de l'IES Ramon Llull de València posa amb mascaretes que permeten veure el rostre.

Amb el lema «És compatible el creixement global de l’economia amb el respecte al medi ambient?» se celebrarà, entre els mesos de febrer, març i abril, la primera edició en línia de la LDSB. Com tantes altres activitats, la lliga ha hagut de migrar a la modalitat no presencial i canviar el funcionament per adaptar-se al nou escenari de la pandèmia. El dijous 25 de febrer tindrà lloc la fase local de la Universitat de València.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats compreses entre els 15 i els 18 anys) de diferents centres docents, debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’objectiu de la Lliga és fomentar les competències transversals de l’estudiantat mitjançant l’ús de la paraula. Aquesta lliga, que naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària (LDU) sota l’impuls de la Xarxa Vives d’Universitats i de la Federació Escola Valenciana, està coordinada a la Universitat de València pel Servei d’informació i Dinamització (Sedi).

L’edició de 2021 ve carregada de novetats per l’adaptació a la nova situació sociosanitària i l’elecció d’un format en línia per a desenvolupar-la. Dels 16 equips que participaven per la Universitat de València, enguany s’ha reduït a 5 el nombre màxim d’equips per universitat. L’adscripció a la universitat només està determinada per l’ordre d’inscripció i, pel fet de ser en línia, alguns equips que solien participar per la UV s’han resituat i participen en altres universitats valencianes. Els 5 equips que s’enfrontaran en la fase local de la Universitat de València, el dia 25 de febrer, pertanyen als instituts IES Ramon Llull de València, IES Almussafes, IES Cid Campeador de València, IES Isabel de Villena de València i IES Porçons d’Aielo de Malferit, els capitans i capitanes dels quals han rebut formació, també en línia, amb anterioritat a la participació en els debats.

Cada equip participarà des del seu centre i en cas d’haver-hi alguna persona confinada, aquesta podrà participar des de sa casa. De cada fase local eixirà un equip guanyador que participarà en la fase final entre el 13 i el 23 d’abril de 2021. La durada dels debats s’ha reduït a 16 minuts i seran enregistrats perquè els jurats puguen visualitzar-los i emetre el seu veredicte. El jurat de la UV està format per Carme Gregori Soldevila i M. Jesús Hernández, professores d’aquesta universitat dels departaments de Filologia Catalana i de Física de la Terra i Termodinàmica, respectivament, i Nelson Seguí per part de Federació Escola Valenciana. Tot i que els debats no es podran seguir en directe, 15 dies abans de la fase final es faran públics els enregistraments de les fases locals al canal de Youtube de la Xarxa Vives, així com també dels debats de la fase final amb posterioritat a la seua celebració.

El premi per als equips guanyadors de les fases locals és de 300€, i pel que fa a la fase final hi ha tres premis: equip campió, 1.500€; equip subcampió, 700€; i millor orador/a, 300€. En tots els casos els diners són per a l’adquisició de material educatiu.

More information:

Images: