La Universitat de València presenta dos audiovisuals de Docufòrum sobre cultura territorial i paisatges valencians

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • September 27th, 2019
 
Imagen de la noticia

La Facultat de Geografia i Història ha acollit aquest divendres 27 de setembre la presentació dels documentals ‘La cultura territorial valenciana’ i ‘Participació Ciutadana i Paisatges Valencians’. El programa Docufòrum comprén una sèrie de documentals produïda pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb el TAU.

En la presentació han participat el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, junt a Immaculada Orozco, secretària Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge; Joaquín Farinós, director de la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana (UV); i Emilio Iranzo, director de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians (UV). S'ha celebrat a la Sala Manuel Ardit de la Facultat de Geografia i Història.

Docufòrum és un format audiovisual impulsat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i realitzat en alta definició (HD) pel Taller d'Audiovisuals de la Universitat (TAU), que aborda amb un estil documental temes d'actualitat i interés social. Els documentals, d'una durada de 20 minuts, recullen opinions d'especialistes tant de la Universitat de València com de l'àmbit social o empresarial valencians.

El vicerector Jorge Hermosilla ha subratllat la importància de la col·laboració institucional, perquè “aquest programa no hauria sigut possible sense el suport de la Generalitat Valenciana, que ha participat en aquest projecte audiovisual a través de les dues Càtedres que compten amb el suport de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat”. Ha assegurat que Docufòrum, “constarà d'una vintena d'audiovisuals a la fi d'any sobre temes variats (paisatge, exclusió social, turisme, drogodependència, etc.) que estaran disponibles per als centres d'ensenyament de la Comunitat Valenciana”.

La secretària Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Immaculada Orozco, ha insistit en la gran utilitat d'aquests documentals que permetran que la ciutadania accedisca de manera visual i directa a conceptes com l'ordenació territorial, la política de paisatge… i en definitiva serviran per a sensibilitzar a la ciutadania en matèria de paisatge i divulgar els valors del paisatge valencià”.

El responsable de continguts del documental La cultura territorial valenciana, Joaquín Farinós, director de la Càtedra Cultura Territorial Valenciana, ha destacat que aquest documental contribuirà “a millorar la cultura territorial de la població, doncs és necessari que la ciutadania tinga consciència que tot allò que es planifica i es decideix en el territori afectarà la nostra societat”.

El director de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians, Emilio Iranzo, ha sigut el responsable dels continguts del documental Participació Ciutadana i Paisatges Valencians i ha posat l'accent en la necessitat que havia de tractar aquesta temàtica: “aquest documental aborda el paisatge des de múltiples mirades, des de les arts i la filosofia, des de l'ecologia, la geografia… a més, se centra en els valors del paisatge valencià com a recurs per al desenvolupament i la qualitat de vida de la ciutadania”.