La Universitat de València, segona millor d’Espanya en el Webometrics Ranking del CSIC, sobre visibilitat en Internet

  • Scientific Culture and Innovation Unit
  • August 1st, 2018
 
Imagen de la noticia

La Universitat de València és el segon centre d’ensenyament superior espanyol en presència i visibilitat a la web, solament superat per la Universitat de Barcelona, segons el Ranking Web (Webometrics) d’universitats, una iniciativa del grup de recerca Cybermetrics Lab del CSIC, el qual analitza quasi 12.000 entitats. La institució ha millorat la seua posició a escala mundial, on avança 23 posicions i torna a estar entre les 200 primeres universitats (lloc 189), i a Europa, on ha millorat onze llocs i arriba a la posició 58.

El Rànquing Web (Webometrics) d’universitats es publica des de 2004 un parell de vegades a l’any, a la fi de gener i de juliol. Els indicadors amb més pes en aquesta classificació són l’impacte i la visibilitat (50% del total de la puntuació), el qual mesura el nombre de xarxes externes amb backlinks o enllaços des d’altres webs a les pàgines de cada institució; i l’excel·lència (35%), que quantifica el nombre d’articles acadèmics de cada centre publicats en revistes internacionals d’alt impacte situats entre els més citats.

En aquest rànquing també s’analitzen com a indicadors l’obertura i transparència (10% del total), apartat en el qual es calcula el nombre de citacions dels principals autors de la institució en Google Scholar; i la presència (5%), que és el nombre de pàgines del domini web principal de cada institució.

Així, per indicadors, en presència, la Universitat de València es col·loca en el lloc 72 del món, al qual ascendeix des de la posició 212 que ocupava al gener de 2018; i en obertura se situa al número 97. En impacte, el primer centre acadèmic valencià d’ensenyament superior ascendeix al número 300 i per tant millora quatre posicions respecte a gener de 2018; mentre que en excel·lència també avança nou llocs, fins al 230 mundial.

A escala mundial el Webometrics està encapçalat per les universitats d’Harvard, Stanford i el Massachusetts Institute of Technology, mentre que a Europa lideren la classificació les Universitats d’Oxford, Cambridge i College London. A Espanya, després de les universitats de Barcelona i de València, els cinc primers llocs els ocupen l’Autònoma de Madrid i les Politècniques de Madrid i de València.

 

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): http://ir.uv.es/ixF2ou9

Rànquing: http://www.webometrics.info/en/world