La Universitat guanya per segona vegada consecutiva el torneig nacional de debat universitari InterPoli

  • October 26th, 2016
 
Imagen de la noticia

Tres estudiants de la Facultat de Dret de la Universitat de València han guanyat el IV Torneig InterPoli de Debat Universitari, organitzat per la societat de debat de la Universitat Politècnica de València Debat UPV. Els alumnes que han representat la Universitat són els estudiant de Dret Pedro Carceller –que va actuar com a capità– i Víctor Moreno, i l’alumne de la doble titulació Dret i Ciències Polítiques Andriy Yakubuv.

En el torneig han participat onze equips, representants de sis universitats públiques i privades espanyoles. Per part de la Universitat de València participaven dos equips més d’estudiants de Dret: un compost per Andrea Noguera, Darío Sanchis i Pablo Muruaga, que va ser l’únic equip invicte durant la fase de classificació i va quedar semifinalista; i un altre compost per Mar Sapena, Marta Domingo, Ricard Fuster, Alejandro Herranz i Santiago García-Contell, que es va estrenar en el debat de competició interuniversitari.

La final va enfrontar la Universitat de València i la Universitat Pública de Navarra. El jurat estava format per experts en comunicació, oratòria, psicologia i debat de competició. Davant la pregunta del debat: S’ha de modificar la Llei Orgànica del Règim General Electoral per a limitar la repetició de les eleccions?, a l’equip guanyador li va tocar defendre la postura de l’a favor.

El professor de Dret Eclesiàstic de l’Estat José Landete Casas va ser l’encarregat de formar els participants dels equips de la Universitat. Landete Casas és responsable del curs Oratòria i Tècniques de Comunicació Oral i seleccionador dels equips de debat de la Universitat de València.

Aquesta és la segona vegada consecutiva que la Universitat de València guanya el torneig. L’edició anterior l’equip guanyador estava format per Julia Molina, Andrea Noguera i Andriy Yakubuv.

Les cites en els tornejos nacionals de debat universitari reuneixen un gran nombre de participants que destaquen per la qualitat de les intervencions, en forma i contingut. D’aquesta manera es fomenta el món del debat de competició entre alumnes universitaris de tota Espanya, els seus valors i el posicionament de les universitats que representen.

La dinàmica d’aquests tornejos consisteix en un enfrontament directe entre dos equips, cadascun dels quals defén per sorteig la postura a favor o la postura en contra sobre un tema. El guanyador és decidit per diversos jutges, experts en oratòria, atenent criteris que van des del domini del temps i l’espai fins la rigorositat en el contingut i els recursos que transmeten.