La Universitat guanya tres medalles en els quatre primers campionats d’Espanya

  • Sports Service
  • April 12nd, 2018
 
L'equip de karate de la Universitat.
L'equip de karate de la Universitat.

Tres de quatre. Així va acabar ahir el medaller nacional de la Universitat de València després de disputar-se els Campionats d’Espanya Universitaris (CEU) de bàdminton, escacs, karate i tennis de taula. Es tracta de les primeres competicions a les quals han concorregut totes les universitats espanyoles públiques i privades, i totes elles organitzades per la Universitat de Jaén.

El CEU de bàdminton, que es va disputar del 4 al 6 d’abril a Alcalá La Real i al que la UV va acudir amb un equip de tres xiques i tres xics, va acabar amb el bronze en individual masculí per a David Siles. 

En karate (10 i 11, a Baeza), el seleccionador de la Universitat de València, Arturo Olmedo, va celebrar el bronze en individual femení que va aconseguir Noelia Sierra en kumite -68, així com els quatre quarts llocs aconseguits per Pablo Pereira en kumite -75, Sergio Renovell en kumite +84, Aurora Csongradi en kumite -61 i Fernando Piñago en kata masculí. No obstant, va reconéixer que el fet de quedar tan prop de la medalla els va deixar un “sabor agredolç”.

El tennis de taula (jugat a Linares, del 9 a l’11) va concloure amb un altre tercer lloc per a la UV, que es va alçar amb el bronze femení per equips, quedant a les portes de medalla en el masculí amb un quart puesto.

No va haver-hi tanta sort en escacs. L’equip de la Universitat es va traslladar fins a Baeza, on ha competit fins al final, però sense obtindre medalla.

D’altra banda, els equips de taekwondo i vòlei platja es troben des d’ahir lluitant pel metall a Los Alcázares de Múrcia. Tots dos CEU estan organitzats per la Universidad Católica San Antonio de Múrcia (UCAM) i finalitzaran demà divendres, dia 13.

La setmana que ve: orientació, escalada, camp a través i bàsquet
Els CEU individuals continuen la setmana vinent i, a més, se suma un campionat nacional d’equip, el bàsquet.

Del 16 al 18, la Universitat de Jaén organitza els CEU d’orientació i escalada a Cazorla; i els dies 16 i 17, tindrà lloc a Linares, també sota la direcció de la institució acadèmica de Jaén, el CEU de camp a través.

Al llarg de tota la setmana, de dilluns 16 a dijous 19, es disputarà a la Universitat Politècnica de Madrid el CEU de bàsquet, on les xiques i els xics de la UV es barallaran per a aconseguir el podi.

Tant les competicions com els resultats poden seguir-se a través de les xarxes socials del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València: Facebook i Twitter.

Images: