La Universitat i el Consorci de Bombers organitzen les pròximes trobades nacionals de Trauma i d’Excarceració

  • December 27th, 2016
 
Bombers Organitzen trobades nacionals de Trauma i d’Excarceració

La Universitat de València i el Consorci Provincial de Bombers han signat un projecte per a la col·laboració i participació en la XIII Trobada Nacional d’Excarceració i la I Trobada Nacional de Trauma, que se celebraran el pròxim mes de maig. Els encontres s’emmarquen en les activitats promogudes pel Servei de Prevenció i Medi Ambient de la Universitat.

Una de les funcions dels tècnics de prevenció de l’Àrea de Seguretat en el Treball del Servei de Prevenció i Medi Ambient és promoure, integrar i implantar normes d’actuació enfront de situacions d’emergència, així com organitzar la coordinació necessària amb serveis externs a la Universitat, especialment en matèria d’assistència mèdica d’urgència, salvament i lluita contra incendis. Aquest és el motiu pel qual el Servei de Prevenció i Medi Ambient ha impulsat aquesta iniciativa amb la participació de la Facultat de Medicina i Odontologia, la Facultat d’Infermeria i Podologia, i l’Associació d’Estudiants de Medicina en Urgències i Emergències (AESME). “Hui dia, atesa la diversitat de situacions de rescat amb què el cos de bombers es pot trobar, és indispensable una formació i un entrenament específic i continu sobre l’actuació inicial sanitària fins a l’arribada de l’ajuda mèdica corresponent. És per això que es fa necessària la introducció, en el seu àmbit laboral, de les pràctiques i procediments que actualment s’imparteixen i desenvolupen a la Universitat. Gràcies a aquest tipus d’iniciatives s’aconsegueix un intercanvi de coneixements entre tots dos cossos professionals, amb l’objectiu fonamental de millorar la qualitat assistencial en els diferents serveis d’emergències”, expliquen des del Servei.

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy