La Universitat i Levante-EMV organitzen una taula redona sobre la reforma constitucional

 

En la vespra de l’aniversari de la Constitució i amb l’actualitat del conflicte català, la Universitat de València i el diari Levante-EMV organitzaren (dimarts 5 de desembre), un debat sobre l’oportunitat, o no, de modificar la Constitució. L’acte tingué lloc a l’edifici de Rectorat i s’emmarcava en el programa d’activitats de Claustre Obert (#ClaustreObert), que promou el periòdic i el Vicerectorat de Cultura i Igualtat.

La taula redona titulada ‘És el moment de reformar la Constitució? reuní a cinc professors universitaris: el professor de la Universitat de València, jurista i polític valencià Vicente Garrido Mayol; el catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València i director de la Càtedra Jean Monnet sobre institucions polítiques de la Unió Europea en la institució, Roberto Viciano Pastor; Rosario García Mahamut, catedràtica de Dret Constitucional, directora del Departament de Dret Públic de la Universitat Jaume i exdirectora general de Política Interior en el Ministeri de l’Interior; el jurista, polític i professor de la Universitat d’Alacant, José Asensi Sabater i la catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat de València, Remedio Sánchez Ferriz.

La Constitució de 1978 solament ha sigut retocada en dues ocasions (1992 i 2011) per acord dels grans partits i sense referèndum. El conflicte català ha posat en evidència algunes llacunes de la Carta Magna. En aquest context, es planteja aquest debat. Fins a quin punt és útil la Constitució, com ha d’afrontar-se la seua reforma i ha d’existir un consens previ entre les forces polítiques seran algunes de les qüestions de partida d’aquest debat que estarà moderat pel vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño i el director del Levante-EMV, Julio Monreal.

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy