La Universitat inaugura el concurs Ford Fund Smart Mobility Challenge, que premiarà les millors idees sobre mobilitat sostenible

  • Office of the Vice-principal for Employment and Entrepreneurship
  • February 5th, 2021
 
Imagen de la noticia

La vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, M. Adela Valero, va inaugurar de manera virtual, el passat 4 de febrer, la primera edició de Ford Fund Smart Mobility Challenge, el concurs organitzat per Ford Fund i la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén) de la Universitat de València que oferirà formació i reconeixerà les millors idees que proposen solucions als reptes relacionats amb la mobilitat sostenible.

El concurs Ford Fund Smart Mobility Challenge és una iniciativa de Ford Motor Company Fund (Ford Fund) orientada a generar idees, desenvolupar equips i projectes creatius i innovadors en l'àmbit de la mobilitat intel·ligent i sostenible per part de l'estudiantat de la Universitat de València a través de metodologies que han demostrat la seua utilitat per a desenvolupar productes i serveis innovadors.

El programa s'estructura en dues fases diferenciades: una primera fase que constarà d'una sèrie de tallers de formació en emprenedoria de la mà de professionals experts en aquesta àrea, així com la formació d'equips i la generació de projectes; i una segona fase centrada en la presentació dels projectes en sessió pública per a la seua avaluació per part del tribunal. Entre els presentats, se seleccionaran tres projectes que rebran una ajuda econòmica de 5.000 € cadascun per a poder implementar-los, a més d'un premi complementari de 7.500 € per al millor dels tres.

“Estem vivint en ciutats on la congestió, la mala qualitat de l'aire, la falta d'espai i de transport de qualitat, els problemes de connectivitat i la dificultat d'accés a serveis essencials, dificulten el dia a dia dels seus habitants. Aquesta situació s'agreuja quan pensem en persones i col·lectius especialment vulnerables”, assenyalà la vicerectora M. Adela Valero. “És per això que Ford Fund i la Universitat de València han reptat l'estudiantat a buscar idees que transformen les ciutats en llocs on la mobilitat s'abaste des d'un punt de vista més sostenible, pensades per a tot el món, inclusives, acollidores, pràctiques i, en definitiva, dissenyades per a millorar la vida dels seus habitants», va afegir.

En l'acte virtual d'inauguració van participar també Javier Gibello Rael, del Departament de Smart Mobility de Ford, i Rafael J. García Martínez, director de la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén) de la Universitat de València. “En Ford Fund considerem que les universitats i els estudiants són un actiu fonamental i una font de talent”, va destacar Javier Gibello, qui va afegir que “un dels nostres objectius fonamentals és estar al dia en el canvi que s'està produint cap a unes ciutats més intel·ligents on es desenvolupen noves formes de mobilitat que suposen reptes que hem d'afrontar”.

A continuació, Rafael J. García va desgranar el calendari i les diferents fases del concurs, que compta amb un total de 32 estudiants dividits en onze equips, amb un total de 19 idees presentades que competiran pels premis. La fase formativa es desenvoluparà a partir del pròxim 9 de febrer, i en ella s'impartiran diversos tallers de disseny i prototipat, de metodologies Lean, d'elaboració d'un Producte Mínim Viable o de formació en habilitats relacionades amb la posada en marxa o la presentació pública d'un projecte.

- Per a accedir al vídeo de l'acte de presentació, es pot consultar aquest enllaç.