La Universitat lliura els premis de la XV Olimpíada de Biologia i de la IX Olimpíada de Geologia

  • Press Office
  • April 20th, 2018
 
Imagen de la noticia

La Sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot de la Universitat de València ha estat la seu aquest divendres de l’acte de lliurament de premis de la XV Olimpíada de Biologia i de la IX Olimpíada de Geologia. La Universitat de València concedeix a qui guanye una ajuda per a l’estudi per valor de 1.000 €. Aquesta ajuda es farà efectiva únicament en el cas que aquesta persona s’haja matriculat en el primer curs, en una titulació de grau, en un centre propi de la Universitat de València.

L’acte estigué presidit per la rectora M. Vicenta Mestre Escrivà i hi foren Inmaculada García Robles, vicedegana de Qualitat de la Facultat de Ciències Biològiques; Benjamí Pérez Rocher, representant del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana; Miguel V. Pardo, coordinador de l’Olimpíada de Geologia; i M. José Lorente, coordinadora de l’Olimpíada de Biologia i delegada per a la Incorporació a la Universitat. 

La Facultat de Ciències Biològiques i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat han organitzat enguany la XV Olimpíada de Biologia i la IX Olimpíada de Geologia amb l’objectiu fonamental d’estimular l’estudi de les ciències biològiques i geològiques entre els joves, premiar l’esforç i l’excel·lència acadèmica, divulgar ambdues ciències i servir de punt de trobada entre l’ensenyament secundari i la universitat.

En aquesta quinzena edició de l’Olimpíada de Biologia, només a la província de València hi van participar 316 alumnes de biologia de segon de batxillerat de centres públics i privats. 

L’examen es va realitzar el dia 2 de març, a les 16 hores, simultàniament a les tres seus provincials: Universitat d’Alacant, Universitat Jaume I i Universitat de València (Aulari Interfacultatiu del campus de Burjassot). En total, hi van participar 558 alumnes.

L’estudiantat guanyador de l’Olimpíada de Biologia de València és el següent:

Joan Escrivà Font, de l’IES Maria Enríquez (Gandia); Irene Máñez Castelló, del Col·legi La Encarnación (Sueca); Cristina Vidal Verdú, de l’IES Gregori Maians (Oliva); Ana Blas Medina, del CE Mas Camarena (Paterna); Marc Balanzá García, de l’IES Benicalap (València); Ainhoa Martín Polo, Col·legi Salesians Sant Antoni Abat (València); Javier Lozano Ordaz, de l’IES Eduardo Merello (Port de Sagunt); Inés Irles Aldea, de l’IES Districte Marítim (València), Pablo Ferrando Barberá, del Col·legi Nostra Senyora del Pilar (València), i Aida Sanvíctor Hidalgo, de l’IES Vermellar (l’Olleria).

A més, Joan Escrivà Font, Irene Máñez Castelló i Cristina Vidal Verdú van participar com a representants de la Comunitat Valenciana en la XIII Olimpíada Espanyola de Biologia, que va tindre lloc a la Facultat de Ciències de la UEx – Campus Universitari de Badajoz, del 12 al 15 d’abril.

Així mateix, es va celebrar a la Facultat de Biologia la novena edició de l’Olimpíada de Geologia. S’hi van presentar 188 alumnes de primer i segon de batxillerat de centres públics i privats de la província de València. 

L’examen es va realitzar el passat 26 de gener a la sala de graus de la Facultat de Física del campus de Burjassot. 

L’estudiantat guanyador de l’Olimpíada de Geologia és el següent:

Joan Escrivà Font, de l’IES María Enriquez (Gandia); Víctor Albiñana Martínez, de l’IES Benicalap (València), i Isabel Escrig Huertas, de l’IES Clot del Moro (Sagunt).

A més, Óscar Hernández García, Ramón Margarti Tornero, María Sáez Díaz, Azahara Rodríguez Sánchez i Alba Rodríguez de la Torre rebran una menció especial pels seus excel·lents resultats. 

Atès que el nombre de participants en la fase local de l’Olimpíada de Geologia va superar la xifra de 150 alumnes, va poder participar qui havia aconseguit cadascun dels quatre primers llocs de la classificació de la fase local  en la IX Olimpíada Espanyola de Geologia, que va tindre lloc a La Granja (Segòvia), del 16 al 18 de març. 

L’estudiant Joan Escrivà Font, guanyador de les fases locals de l’Olimpíada de Biologia i de l’Olimpíada de Geologia, va obtindre, a més, la medalla d’or en les fases nacionals de ambdues olimpíades. Per aquest motiu participarà en la fase internacional de l’Olimpíada de Biologia que es farà a Teheran (Iran) del 15 al 22 de juliol i, també, en la fase internacional de l’Olimpíada de Geologia que es farà a Kanchanaburi (Tailàndia) del 8 al 17 d’agost.
 

File in: Estudis