La Universitat organitza sessions de benvinguda a 2.500 alumnes internacionals

 
Imatge d'arxiu d'una sessió de benvinguda de l'any passat. Foto: Miguel Lorenzo
Imatge d'arxiu d'una sessió de benvinguda de l'any passat. Foto: Miguel Lorenzo

La Universitat de València celebra aquest dimarts 10 de setembre la tercera sessió de benvinguda per a l’estudiantat de mobilitat que cursarà el primer semestre o tot l’any en la institució acadèmica. En aquesta ocasió se celebraran dos sessions, una a les 9 hores i una altra 12 hores a la Facultat de Medicina i Odontologia. La majoria d’aquest alumnat forma part del programa Erasmus però també hi ha estudiantat del programa internacional i del programa SICUE. Les sessions van començar el passat dimecres dia 4 i se n'ha celebrat una segona el dia 9.

Amb el començament del curs 2019-20, un total de 2.000 alumnes internacionals s´incorporaran a la Universitat de València en el mes de setembre per a realitzar una estada de mobilitat Erasmus. També està prevista l´arribada de 150 procedents de països no europeus. Mentre que prop de 300 alumnes d´universitats espanyoles faran una estada a la Universitat. En total, seran quasi 2.500 persones procedents d´altres universitats les que podran disfrutar d´un intercanvi al llarg d´aquest curs acadèmic.

Per tal de donar-los la benvinguda el Vicerectorat d´Internacionalització i Cooperació, amb el suport del Servei de Relacions Internacionals, organitza cinc sessions de benvinguda que tenen com a finalitat ser la primera presa de contacte de l’estudiantat amb la Universitat. En les sessions es dóna a conéixer la institució acadèmica i s´informa al voltant de les activitats, les instal·lacions i els serveis que tindran a la seua disposició durant l’estada.

La Universitat de València continua sent una institució líder en recepció d´estudiantat Erasmus en ocupar el tercer lloc a nivell europeu. Itàlia, Alemanya, França i Regne Unit són, per este ordre, els països que més alumnes envien. Així mateix, també està prevista l´arribada d´estudiantat Erasmus no europeu procedent de països com Rússia, Tunísia, Bòsnia, Armènia, Marroc, Kazajstan o Israel, entre altres. Pel que fa al programa internacional, la majoria d´alumnat prové de Sudamèrica, Estats Units o alguns països asiàtics com Japó, Xina o Corea.

Les sessions es realitzaran els dies 4, 9 i 10 de setembre. Calendari de les sessions

Per tal d´afavorir la integració cultural i social de l´estudiantat internacional, la Universitat també organitza altres activitats entre les quals destaca el Tastallengües, que tindrà lloc el dia 26 de setembre, a les 18:30h, al Centre Octubre de València. L´acte té com a finalitat ser un punt de trobada entre l´alumnat nacional i l´internacional amb la realització d´un intercanvi culinari i lingüístic, i on també hi haurà actuacions musicals.

També cal recordar que algunes facultats organitzen sessions de benvinguda específiques per a l’estudiantat que es matricularà en les seues titulacions.

Es pot trobar tota la informació ací.

 

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy