La Universitat organitza sessions de benvinguda a 2.500 alumnes internacionals

  • Press Office
  • September 5th, 2019
 
Imatge d'arxiu d'una sessió de benvinguda de l'any passat. Foto: Miguel Lorenzo
Imatge d'arxiu d'una sessió de benvinguda de l'any passat. Foto: Miguel Lorenzo

La Universitat de València celebra aquest dimarts 10 de setembre la tercera sessió de benvinguda per a l’estudiantat de mobilitat que cursarà el primer semestre o tot l’any en la institució acadèmica. En aquesta ocasió se celebraran dos sessions, una a les 9 hores i una altra 12 hores a la Facultat de Medicina i Odontologia. La majoria d’aquest alumnat forma part del programa Erasmus però també hi ha estudiantat del programa internacional i del programa SICUE. Les sessions van començar el passat dimecres dia 4 i se n'ha celebrat una segona el dia 9.

Amb el començament del curs 2019-20, un total de 2.000 alumnes internacionals s´incorporaran a la Universitat de València en el mes de setembre per a realitzar una estada de mobilitat Erasmus. També està prevista l´arribada de 150 procedents de països no europeus. Mentre que prop de 300 alumnes d´universitats espanyoles faran una estada a la Universitat. En total, seran quasi 2.500 persones procedents d´altres universitats les que podran disfrutar d´un intercanvi al llarg d´aquest curs acadèmic.

Per tal de donar-los la benvinguda el Vicerectorat d´Internacionalització i Cooperació, amb el suport del Servei de Relacions Internacionals, organitza cinc sessions de benvinguda que tenen com a finalitat ser la primera presa de contacte de l’estudiantat amb la Universitat. En les sessions es dóna a conéixer la institució acadèmica i s´informa al voltant de les activitats, les instal·lacions i els serveis que tindran a la seua disposició durant l’estada.

La Universitat de València continua sent una institució líder en recepció d´estudiantat Erasmus en ocupar el tercer lloc a nivell europeu. Itàlia, Alemanya, França i Regne Unit són, per este ordre, els països que més alumnes envien. Així mateix, també està prevista l´arribada d´estudiantat Erasmus no europeu procedent de països com Rússia, Tunísia, Bòsnia, Armènia, Marroc, Kazajstan o Israel, entre altres. Pel que fa al programa internacional, la majoria d´alumnat prové de Sudamèrica, Estats Units o alguns països asiàtics com Japó, Xina o Corea.

Les sessions es realitzaran els dies 4, 9 i 10 de setembre. Calendari de les sessions

Per tal d´afavorir la integració cultural i social de l´estudiantat internacional, la Universitat també organitza altres activitats entre les quals destaca el Tastallengües, que tindrà lloc el dia 26 de setembre, a les 18:30h, al Centre Octubre de València. L´acte té com a finalitat ser un punt de trobada entre l´alumnat nacional i l´internacional amb la realització d´un intercanvi culinari i lingüístic, i on també hi haurà actuacions musicals.

També cal recordar que algunes facultats organitzen sessions de benvinguda específiques per a l’estudiantat que es matricularà en les seues titulacions.

Es pot trobar tota la informació ací.