La Universitat participa en el programa La Aventura del Saber de la 2 de TVE, al microespai La Universidad responde

  • Office of the Principal
  • June 3rd, 2019
 

La Universitat de València va participar el darrer dimecres al programa La Aventura del Saber mitjançant el microespai La Universidad Responde on la Catedràtica del Departament de Geometria i Topologia, Olga Gil, ha explicat com s’interpreta una curvatura en matemàtiques.

La catedràtica del Departament de Geometria i Topologia de la Universitat de València, Olga Gil, va participar el darrer dimecres al programa La Aventura del Saberon a través del microespai divulgatiu ha explicat com s’interpreta una curvatura des de la matemàtica.

Aquest microespai de recent creació, té una durada de dos minuts, on l’investigador explica de manera senzilla un procés que a simple vista pot ser complex. En total seran més de 300 les preguntes respostes gràcies a la col·laboració de 33 universitats espanyoles, coordinades per la CRUE Universidades Españolas.

La finalitat d’aquesta iniciativa és aproximar la Universitat i el coneixement al gran públic, posicionant les universitats com unes entitats útils i pròximes a la societat que responen a les demandes d'aquesta en els diferents àmbits del coneixement.

El Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València és l’encarregat de la producció executiva i el dissenyador del format audiovisual. La multidifusió digital del conjunt de la producció s’emet també a través d’altres antenes televisives, contenidors d’internet, als diferents webs de les universitats i a la mateixa CRUE Universidades Españolas, així com en les principals xarxes socials.

Les futures participacions de la Universitat de València a La Universidad Responde vindran de la mà de: l’enginyer electrònic, Alfredo Rosado, qui parlarà de l’automatització del treball; del catedràtic d’Història Contemporània, Marc Baldó, que explicarà els canvis socials; del doctor en Ciències de la Informació, Guillermo López, qui tractarà la digitalització dels mitjans; del catedràtic de Geografia Humana, Joan Romero, que parlarà de l’envelliment de la població; la catedràtica de Microbiologia i Ecologia, Isabel Pardo, qui tractarà l’envelliment del vi; el catedràtic en Comercialització i Investigació de Mercats, Enrique Bigné, ens explicarà què és el màrqueting; i el professor en Dret Administratiu i Dret Processal, Andrés Boix, ens parlarà de mobilitat sostenible i també de televisió pública.