La Universitat se suma a la Biennal Ciutat Vella Oberta

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • November 20th, 2017
 
Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset.
Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset.

Un total d’onze galeries i institucions culturals han participat en la III Biennal Ciutat Vella Oberta fins diumenge amb una àmplia oferta d’activitats culturals (fotografia, vídeo, pintura, gravat o dibuix). La Universitat de València se suma a les activitats en dos dels seus espais: el Centre Cultural La Nau i el Col·legi Major Rector Peset.

El Claustre de  La Nau ha acollit dissabte dia 18 de novembre la performance del grup Lapassa, un col·lectiu de diversos artistes multidisciplinaris compromesos amb l’art, que interpretaran el seu espectacle ‘Cordura’, un espectacle que fa servir les cordes com a metàfora dels lligams que delimiten el pensament.

El diumenge dia 19 de novembre, el Claustre de la Nau ha sigut també la seu de la cloenda de la Biennal. A les 11,30 hores es va celebrar la perfomance ‘In situ/en streaming’, a càrrec dels artistes Rubena La Berenjena y Valentine Tourterelle i a continuació la cloenda amb l’actuació del duo de música cèltica Lugh (violí i guitarra).

El duo està integrat per Carolina Paterson al violí (Terol) i Emiliano Evrard a la guitarra (Patagònia). Tots dos van nàixer a l’Argentina, lloc des del qual han iniciat el recorregut per diversos escenaris: Portugal, França, Xile, Uruguai i Espanya. El repertori està compost per temes propis del folklore tradicional irlandés, escocés, gal·lés, nòrdic i aragonés.

D’altra banda, La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset acull del 14 al 26 de novembre les obres pictòriques i fotogràfiques dels següents artistes: Victor de Vicente, Marcos Pastor Hidalgo, Paco López, Lourdes Carrasco, María Azorin, Alexandra Martorell, Cristina Fuertes, Sara Requena, Piluka, Clara Barquin, Iria Cabrera, Raúl Dap, Rafael Monzó, Juan Antonio Alcantara, Cristina Bartual i Jordi Martínez, premi Naranjas con Arte 2015.  I dels artistes africans Bachir Amal, Andor Komives, Mimouni, Khadija Thana, Abdelmalik Berhiss, Mostapha Romli.

Ciutat Vella Oberta és una biennal multidisciplinària que pretén dinamitzar el panorama artístic del nucli històric de València. Els veïns, els visitants i els turistes podran gaudir del treball d’artistes reconeguts i emergents que obriran les portes dels seus tallers, espais expositius i museus del centre històric. Un espai de reflexió i intercanvi de tots i obert a tots els públics.

 

More information: