La Universitat, seu de la 24a Conferència Anual ENCATC sobre gestió cultural en societats de risc

  • September 23rd, 2016
 
Imatge d'una trapecista

La xarxa Europea de Centres de Formació en Gestió Cultural (ENCATC) ha elegit enguany la ciutat de València per a la posada en marxa de la seua 24a conferència anual al Centre Cultural La Nau els dies 5, 6 i 7 d’octubre. El tema triat per a intercanviar opinions al respecte ha estat l’ensenyament de la gestió cultural a les societats de risc i s’hi debatrà arran de la pregunta ‘cap al paradigma o cap a un canvi normatiu?’.

La conferència, organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València i per ENCATC, amb la col·laboració de la Fundació General d’aquesta institució acadèmica, també serà possible gràcies al suport del programa Creative Europe de la Unió Europea.

La presidenta d’ENCATC, Annick Schramme, assegura que durant aquesta conferència s’explorarà “quines conseqüències té la societat de risc per a l’educació en general i també per a l’ensenyament de la gestió cultural”. I afegeix: “És essencial, a dia de hui, conéixer com podem aprendre i què poden fer els governs per afavorir-ne l’aprenentatge. Crear una societat de l’aprenentatge és crucial si volem apujar el nivell de vida als nostres països”.

Des del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño afirma que, amb aquesta conferència, “la Universitat de València trasllada a la societat el seu coneixement i recerca en els reptes contemporanis. Sens dubte, termes com el risc i la incertesa vénen a resumir la cruïlla de les societats actuals, independentment de la seua naturalesa: mediambiental, cultural, econòmica, política o social”.

El programa de la conferència anual gira al voltant de les possibilitats que ofereix l’ensenyament de la gestió cultural per a fer front a la societat de risc que va teoritzar el sociòleg Ulrik Beck (2006). En aquest sentit, s’hi duran a terme debats, ‘workshops’, conferències i sessions en paral·lel en les quals participaran distingides figures de la gestió cultural d’Europa, Amèrica i Àsia. A hores d’ara ja es pot consultar el programa de xarrades i conferències i els seus participants en aquest enllaç.

De fet, en el context de l’acostament de la gestió cultural i patrimonial per al públic general, també s’ha fet una aposta per part de l’ENCATC per a la participació ciutadana i la democratització de la cultura.

Per a formar part d’aquesta conferència cal fer una inscripció a través de la pàgina web de la xarxa Europea de Centres de Formació en Gestió Cultural.

L’elecció de València com a seu de l’ENCATC suposa el reconeixement del potencial cultural que pot oferir la ciutat i la Comunitat Valenciana. De fet, els assistents a les conferències podran visitar emblemes culturals de la ciutat com l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), el Centre del Carme, el Museu de la Ciència Príncep Felip, Sant Miquel dels Reis i el Palau de les Arts; també coneixeran part del Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Mediterrània com el ball de la Moma o els Tornejants. A més, i com a activitat complementària, els participants poden triar desplaçar-se fins a Sagunt per a conéixer les ruïnes de l’imperi romà.

+Info:
http://www.encatc.org/