La Universitat va estar present en vint-i-tres comarques valencianes durant el 2017

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial va organitzar durant el 2017 un total de 217 activitats al territori valencià, segons es reflecteix en el seu informe anual de gestió. Més de dotze mil persones van participar en les diverses activitats realitzades que tenen com a denominador comú el territori i la seua anàlisi, divulgació i posada en valor, amb la col·laboració dels especialistes de la Univesitat.

9 de march de 2018

Al llarg del 2017 el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial ha realitzat un total de 217 activitats (programes, jornades, tallers, exposicions, conferències, trobades, publicacions o col·laboracions) en 44 municipis pertanyents a 23 comarques de la Comunitat Valenciana. Tan variats com els pobles valencians són els temes que interessen als seus habitants, per aixòles activitats organitzades per aquest vicerectorat es caracteritzen per la seua multidisciplinarietat,una varietat temàtica que ha fet possible la participació de personal docent i investigador pertanyent a 16 centres i 57 departaments de la Universitat de València. Aquestes activitats han tingut l’assistència d’unes dotze mil persones, sense comptar-hi el públic que visita les exposicions itinerants.

El programa Unisocietat, una acció formativa territorial per a persones de més de 30 anys, ha aconseguit en aquest curs 2017-2018 una matrícula pròxima als mil sis-centsestudiants. Actualment s’imparteix en onzeseus: Alzira (dosgrups), Benetússer (ungrup), Cullera (ungrup), l’Eliana (quatregrups), Massamagrell (dosgrups), Ontinyent (sisgrups), Paterna (dosgrups), Quart de Poblet (dosgrups), Requena (tresgrups), Gandia (set grups, on el programa es denomina UniMajors) i Bétera (durant el present curs s’hacomençat a impartir el cicle de conferències mensuals i a partir del pròxim s’inauguraranles classes regulars). En el marc d’aquest programa, més de dos-centsdocents i investigadors de la Universitat han participatimpartint mòduls o conferències.

Erasmus al Territori és un altre dels programes territorials de la Universitat de València, organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial en col·laboració amb el Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació. Es tracta d’un programa de rutes guiades per municipis valencians, que té com a objectiu donar a conéixer el patrimoni cultural i natural valencià a l’estudiant de fora(Erasmus i internacionals)que realitzeuna estada ala Universitat de València. Durant el 2017, uns dos-centsalumnes van assistira les excursions realitzades a Sagunt, Bocairent, Requena, l’Albufera, els Alforins i Xàtiva.

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial va organitzar el passat any deuexposicions que donaven visibilitat a la tasca de 74 especialistes universitaris i que vanitineraren 34 espais expositius del territori valencià. Així mateix, es van editar 17 publicacions, amb la participació de 556 autors.

El vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, ha destacat la importància dels convenis signats i les siscàtedres institucionals que es van crearel 2017: “L’abast de la projecció territorial de la Universitat no haguera sigut possible sense la col·laboració institucional”, ha assenyalat. El 2017 es van signar tresnous convenis amb entitats locals, en concret amb els ajuntaments de Bétera, de Cocentaina i amb la Plataforma de Defensa dels Boscos del Túria. A més, es col·labora amb entitats valencianes com ara Caixa Popular, Caixa Ontinyent, Agència Valenciana de Turisme, Diputació de València i el Servef, entrealtres.

Aquesta informació està arreplegada en l’informe anual elaborat per al Pla Operatiu 2017, del Pla Estratègic de la Universitat de València. Està disponible en la pàgina web del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial: projeccio.uv.es.

Other News