La UV continua primera entre les presencials espanyoles que acullen estudiantat amb discapacitat

  • UVdisability
  • January 9th, 2019
 
Imatge de la portada de la Guia de Atención a la Discapacidad en la Unviersidad

La Universitat de València és un any més la  institució acadèmica espanyola, de caràcter presencial, amb major estudiantat amb discapacitat matriculat, segons les dades que arreplega la XI ‘Guía de Atención a la Discapacidad en la universidad’ de la Fundación Universia

Un total de 1.104 estudiantes i estudiants amb discapacitat s’han matriculat a la UV en 2018, per davant d’universitats com ara la Universidad de Murcia (839 matrícules), la Universitat de Barcelona (753 matrícules) o la Universidad Complutense (643 matrícules).

A més, la Universitat de València es convertix també en una de les institucions més actives en quant a mesures i serveis oferits a la discapacitat, com ara quota de reserva de places, exempció total de pagament de taxes, beques i ajudes, adaptacions curriculars, programes de voluntariat o materials accessibles, entre d’altres.

Aquestes xifres són reflex de l’esforç i la ferma aposta de la Universitat de València per la inclusió social i laboral dels membres de la comunitat universitària amb diversitat funcional, una tasca en la qual es treballa des de fa dues dècades a través de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat (UPD), inscrita en la Fundació General de la Universitat de València, que en l’actualitat dirigeix Celeste Asensi. “No només hem aconseguit la incorporació de tot aquest estudiantat a la nostra universitat, també hem treballat per la inclusió del professorat (PDI), amb 131 nous membres, i personal d’administració i serveis (PAS), amb 100 noves incorporacions”, ha explicat Asensi.

A nivell global, el nombre d’estudiantat amb discapacitat matriculat a les universitats espanyoles obté el seu rècord històric: un total de 22.190 noves matrícules que representen  un augment del 6% respecte a l’any anterior. Xifres “molt positives”, en paraules de la directora de la UPD, i que confirmen la dinàmica d’increment de presa de consciència entre la societat.

Altres de les dades que arreplega la guia mostren que els estudiants i les estudiantes amb discapacitat continuen triant majoritàriament les universitats presencials per a cursar els seus estudis (un 60%) front al 40% que preferix la universitat a distància, on lidera la llista la UNED amb 7.381 matrícules, seguida de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) amb 1.243 inscripcions.