La UV lliura els Premis Extraordinaris de Doctorat 2020-2021 i 2021-2022

  • Office of the Principal
  • December 19th, 2022
 

L’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia va acollir l’acte de lliurament dels premis extraordinaris de doctorat de la Universitat de València corresponent als cursos acadèmics 2020-2021 i 2021-2022. Aquestes cerimònies s’havien ajornat per l’aplicació de mesures contra l’expansió de la pandèmia per COVID-19.

La Universitat de València continua celebrant els actes que havien estat ajornats per la pandèmia per COVID-19. Així, el passat divendres 16 de desembre l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat va tornar a fer les voltes de Paranimf Universitari, acollint vora tres-centes persones entre premiades i premiats, familiars i invitats personals de les persones premiades, directores i directors de tesis i autoritats acadèmiques.

Per aquets motiu la referència a la pandèmia i la contribució de la ciència al progrés de la societat en un context advers com l’actual va ser evocat per la rectora en la seua intervenció amb què va cloure un acte en què reberen la màxima distinció del doctorat els premiats i premiades que llegiren les seues tesis doctorals en els cursos 2020-2021 i 2021-2022.

‘Si en un segle no havíem viscut una pandèmia tan greu, en les darreres tres dècades ningú hauria imaginat una guerra al continent europeu. Tot i la presència de moviments totalitaris, de la polarització política, la degradació de les democràcies avançades i la vulneració de Drets Humans que continua produint-se per tot arreu del món. En aquest horitzó, que no vull siga una visió catastrofista, les i els nostres joves han desenvolupat una producció científica, en mode de tesi doctoral, que ha assolit els més alts nivells acadèmics’, va dir la rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre.

Cada curs acadèmic unes 500 persones defensen la seua tesi doctoral en el conjunt dels 60 programes de doctorat que oferta la Universitat de València.

Les tesis llegides a la nostra Universitat presenten una gran qualitat, evidenciada no sols per les qualificacions obtingudes, sinó també per la condició de ‘menció internacional’ que reben el 30% de les tesis llegides, tal i com va informar la vicerectora d’Estudis, Isabel Vázquez.

Menys del 10% de les persones que obtenen el grau de doctor o doctora per la Universitat de València reben el premi extraordinari, que es convoca anualment i que compta amb uns barems públics que avaluen la més alta qualitat de les tesis doctorals llegides al si de la UV, una de les cinc primeres universitats d’Espanya d’acord amb els principals rànquings internacionals.

El vicerector d’Investigació, Carlos Hermenegildo, va fer un repàs de les principals dades de la investigació a la Unviersitat de València, i també va fer una crida a la internacionalització curricular dels doctors i doctores, per continuar progressant en la seua carrera científica.

La Universitat de València destaca no sols per la seua producció científica, sinó també per la seua productivitat, amb nivells molt superiors al seu pes en el conjunt del sistema universitari, evidència de la qualitat del treball de recerca a la Universitat de València.

Situant-se entre les 300 primeres universitats del món, la Universitat de València compta amb més de 1.000 convenis actius de col·laboració amb universitats dels cinc continents, i és la primera universitat d’Europa en recepció d’estudiants i estudiantes en programes de mobilitat.

Dirigida pel professor José Vicente Bagán, qui va formar part de la presidència de l’acte de lliurament de premis, l’’Escola de Doctorat de la Universitat de València compta amb una de les majors ofertes de programes de doctorat de tota Espanya, i abasta totes les àrees de coneixement.

ACÍ POT VEURE DE NOU LA RETRANSMISSIÓ