La UV participa en el programa ‘La Aventura del Saber’ de La2 el dijous 24 de setembre

  • Office of the Principal
  • September 22nd, 2020
 
Imagen de la noticia

Dins del programa ‘La Aventura del Saber, el pròxim dijous 24 de setembre s’emetrà la càpsula divulgativa de ‘La Universitat respon’ on el catedràtic d'Astronomia i Astrofísica de la UV Vicent J. Martínez parlarà sobre ‘Per què creiem que hi ha matèria fosca en l'univers?’.

La Universitat de València, a través del Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València (TAU), ha desenvolupat el disseny del format audiovisual i realitzat la producció executiva dels microespais de divulgació ‘La Universitat respon’, que s’emet dins del programa de La2 ‘La aventura del saber’. El pròxim dijous 24 de setembre participarà el professor de la Facultat de Física, Vicent J. Martínez, per a analitzar la possibilitat de l’existència de matèria fosca al univers.

En la iniciativa ‘La Universitat respon’ participen 33 universitats espanyoles coordinades pel grup de treball en Continguts Audiovisuals i Multimedia de CRUE (Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles) amb la finalitat d’exposar les principals línies d’investigació sobre alguns dels grans temes d’interès social.

Preguntes com ‘Per què ens preocupa cada vegada més l'alimentació, si no ens falten aliments?’, ‘Per què és important fer el test de garbellat de càncer colorectal?’ o ‘Com es regula en el Dret espanyol la protecció de les persones refugiades?’ són algunes de les qüestions on s’intenta donar llum per part d’un investigador universitari en aquests microespais de dos minuts i mig de durada.

Davant de l’èxit de l’actual segona temporada, ja està preparada per a emetre`s en breu la tercera temporada de ‘La Universitat respon’ per a continuar donant resposta a inquietuds que afecten a la ciutadania en general.

Fins vora 300 preguntes tindran resposta en aquesta iniciativa, com resultat d'una coproducció dels serveis d'audiovisuals de 26 universitats espanyoles. Junt amb la Universitat de València, qui executa el projecte, participen 33 universitats espanyoles com la Universitat d’Alacant, Universidad de Almería, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universidad de Castilla la Mancha, Universidad de Córdoba, Universidade da Coruña, Universidad de Extremadura, Universitat de Girona, Universidad de Granada, Universitat de les Illes Balears, Universidad Internacional de Andalucía, Universitat Jaume I de Castelló, Universidad de la Laguna, Universitat de Lleida, Universidad de Málaga, Universidad Miguel Hernández de Elche, Universidad Católica San Antonio de Murcia, Universidad de Murcia, Universidad Nacional de Educación a Distancia UNED, Universidad de Oviedo, Universidad de Las Palmas de Gran Canaria, Universidad Politécnica de Cartagena, Universidad Politécnica de Madrid, Universitat Politècnica de València, Universidad de Salamanca, Universidade de Santiago de Compostela, Universidad de Sevilla, la Universidad de Valladolid, Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, Universidade de Vigo i Universidad de Zaragoza.

L'estructura narrativa respon a una explicació senzilla d'un procés que a simple vista pot tenir complexitat, i que el gran públic puga entendre. Amb això es pretén donar a conèixer aquells avanços científics i socials que poden facilitar les activitats quotidianes de les persones i contribuir a la millora de la seua qualitat de vida. D’aquesta manera les universitats, a banda de la transferència tecnològica i de coneixement al teixit industrial i la societat, també comuniquen i divulguen a la ciutadania els seus resultats i experiències.

La multidifusió digital del conjunt de la coproducció s’emetrà també a través de d’altres antenes televisives, contenidors de Internet, webs de cada universitat i la de la pròpia CRUE Universitats Espanyoles, així com a través de les principals xarxes socials.

Images: