La UV vacunarà el seu estudiantat del Programa Erasmus Outgoing 2021-2022

  • Office of the Principal
  • July 1st, 2021
 
La UV vacunarà el seu estudiantat del Programa Erasmus Outgoing 2021-2022

La Generalitat Valenciana ha atès la demanda de la rectora de la UV, realitzada en nom de totes les universitats públiques valencianes, i ha acceptat l’oferiment del sistema universitari valencià per vacunar en les seues instal·lacions a totes i tots els estudiants que participaran en el programa Erasmus Outgoing el pròxim curs. La vacunació dels més de 2.300 estudiants es realitzarà a partir del proper dilluns dia 5 de juliol. Cada estudiant rebrà una notificació per correu electrònic i al seu telèfon mòbil.

La vesprada del passat dilluns 28 de juny les rectores i rectors de les universitats valencianes participaren en una reunió amb les conselleres de Sanitat Universal i Salut Pública i d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital en què es va abordar la demanda de les universitats de vacunar els estudiants que participaran en el programa Erasmus el proper curs acadèmic.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, com a presidenta de les rectores i rectors de les universitats públiques valencianes, havia demanat reiteradament al govern de la Generalitat Valenciana la vacunació de totes i tots els estudiants de les universitats valencianes que, a partir del pròxim mes de setembre, participaran en el programa Erasmus Outgoing i, per tant, es desplaçaran a altres països per cursar els seus estudis en el marc d’aquest programa de mobilitat.

A la fi del matí del passat dimarts 29 de juny la conselleria competent en sanitat va remetre a la Universitat de València el procediment a seguir per a la vacunació d’aquests estudiants, que seran vacunats pel personal de la Universitat a les instal·lacions universitàries.

La Generalitat accepta, així, l’oferiment realitzat per la rectora de la Universitat de València a l’inici de la campanya de vacunació contra la COVID-19, de manera que les universitats valencianes vacunaran el seu estudiantat que participarà com a outgoing en el programa Erasmus a partir de setembre.

 

Més de 2.300 estudiants i estudiantes rebran la vacuna a la Universitat

La Universitat de València es troba entre les primeres universitats d’Europa tant en enviament com en recepció d’estudiants en el marc del programa Erasmus.

El proper curs acadèmic 2021-2022 la Universitat de València enviarà més de 2.300 estudiantes i estudiants a altres universitats per cursar la seua experiència Erasmus, convertint-se, un any més, en una de les primeres universitats d’Europa en volum de persones en programes de mobilitat.

 

Quan, com i on es vacunarà els Erasmus outgoing?

L’objectiu de la Universitat de València és vacunar els més de 2.300 estudiants i estudiantes en 5 dies, i preveu iniciar el procés a partir del proper dilluns dia 5 de juliol.

Aquesta data dependrà de la recepció de les dosis de la vacuna Moderna, que serà proporcionada per la Generalitat Valenciana. Aquesta vacuna requereix d’un període concret entre la primera i la segona dosi, de manera que, segons les previsions de la Universitat de València, a principis del mes d’agost tot l’estudiantat que participarà com a Erasmus outgoing estarà vacunat amb les dues dosis d’aquesta vacuna.

La vacuna de Moderna està recomanada a persones amb condicions de molt alt risc majors de 18 anys. Aquesta vacuna requereix de dues injeccions que s’administren de manera intramuscular, en la part superior del braç.

Cadascun dels estudiants i les estudiantes que han estat admesos en el programa Erasmus com a outgoing (que es desplaçaran a cursar estudis a una altra Universitat el proper curs) rebrà una notificació per correu electrònic i amb un avís al seu telèfon mòbil amb la data, dia, hora i punt de vacunació que li correspon, tant per a la primera com per a la segona dosi. Les comunicacions es realitzaran a partir del proper divendres 2 de juliol, amb una antelació mínima de 48 hores.

A més, seran informades i informats en la reunió que, cada any, organitza el vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació per abordar tots els detalls de la mobilitat Erasmus.

Les estudiantes i estudiants que reben aquesta convocatòria de vacunació ja no rebran cita de vacunació per part de la Generalitat Valenciana, en integrar-se la vacunació a la Universitat de València dins del pla valencià de vacunació.

En tractar-se d’una universitats pública valenciana que rep estudiantes i estudiants de tot l’estat, la Universitat de València vacunarà, amb les dosis proporcionades per la Generalitat Valenciana, a tot el seu estudiantat, independentment del seu domicili de residència familiar.

 

Un esforç sense precedents

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ja havia traslladat a la Generalitat Valenciana, a l’inici del procés de vacunació de la població, la disponibilitat de les universitats públiques valencianes per vacunar les seues comunitats universitàries, atenent a la seua experiència en vacunació de milers de persones en les campanyes contra la grip, i a la disponibilitat de gabinets mèdics en els campus universitaris.

Per tal d’agilitzar la vacunació de l’estudiantat Erasmus outgoing reclamada per la Universitat de València, seran les universitats les responsables de la gestió i administració d’aquestes dosis.

Això suposarà un esforç sense precedents que, al llarg dels dies de vacunació, mobilitzarà més de 30 persones treballant en el punt de vacunació que estarà obert 12 hores diàries. A elles se sumarà l’esforç que estan realitzant altres serveis universitaris per contribuir a l’èxit del procés de vacunació a la Universitat de València.

Per poder habilitar aquests punts de vacunació, aquesta setmana el personal de la Universitat rebrà una formació específica sobre els protocols de vacunació seguits per la Generalitat Valenciana així com sobre les característiques de la vacuna que s’administrarà a aquestes estudiantes i estudiants.

Sota la direcció de la Gerència i coordinats per la Vicegerència de Coordinació Econòmica i de Serveis, en aquest procés participaran el Servei de Prevenció i Medi Ambient, el Servei de Relacions Internacionals i Cooperació, el Servei d’Informàtica i el Gabinet de la Rectora, a més dels serveis de suport de seguretat, neteja i control d’accessos coordinats des de la Unitat de Gestió de Campus de Blasco Ibáñez i el Departament de Seguretat.  

El procés de vacunació comptarà a més a més amb la extraordinària col·laboració de la Facultat d’Infermeria i Podologia.

 

La vacunació de la resta de la comunitat universitària

En la reunió del passat dilluns la rectora de la Universitat va demanar a la consellera de Sanitat informació sobre la resta de personal universitari i sobre la vacunació de les estudiantes i estudiants de la Universitat.

La consellera va informar que, d’acord amb el procediment seguit fins el moment, i en contra del qual es va expressar formalment i en reiterades ocasions la Universitat de València, els treballadors i treballadores de la Universitat continuaran essent vacunades i vacunats d’acord amb els seus grup d’edat.

També, a consultes de la rectora de la UV, la consellera va informar que totes i tots els estudiants universitaris es preveu que siguen vacunats i vacunades en el mes de setembre, quan començarà el curs, i es farà seguint el procediment de la Generalitat, ordenat per grups d’edat.

La rectora de la Universitat de València va reiterar l’oferiment de les universitats públiques valencianes de contribuir a aquest procés de vacunació no sols per al programa Erasmus outgoing sinó per al conjunt de persones de la comunitat universitària: estudiantes i estudiants, PAS i PDI.

Les estudiantes i estudiants incoming, és a dir, procedents d’altres universitats en el marc dels diversos programes de mobilitat, incloent l’Erasmus, hauran d’ésser vacunades i vacunats en els seus països d’origen. Així ho va informar la Generalitat i així ho està traslladant la Universitat de València a les nombroses universitats amb les quals té acords de mobilitat.