La Xarxa Vives d’Universitats celebra l’assemblea general en la Universitat de València

 
Moment de l'assemblea de la Xarxa Vives celebrada a La Nau.
Moment de l'assemblea de la Xarxa Vives celebrada a La Nau.

La Universitat de València ha acollit aquest dijous (1 de febrer) una reunió del comitè permanent i, a continuació, una assemblea general en Xarxa Vives d’Universitats. Les sessions han tingut lloc a l’edifici històric de la institució del carrer de La Nau.

“Ser la xarxa de referència per a l’acció conjunta i la plataforma pel desenvolupament d’estratègies comunes de les universitats de la comunitat que integren les societats de parla i cultura catalana, distribuïdes en la regió Pirineus-Mediterrània” ha estat la nova visió aprovada. Així mateix, el Consell General, presidit per Josep M. Garrell (rector de la Universitat Ramon Llull) ha decidit també que la nova missió de la Xarxa Vives siga la de promoure la cohesió de la comunitat universitària i reforçar la projecció i l’impacte de la universitat en la societat.

D’aquesta manera, la Xarxa Vives d’Universitats desenvoluparà la seua missió mitjançant una sistemàtica de treball coordinat i compartit, fonamentat en l’equitat entre els seus membres, la qualitat i el servei; formulant propostes conjuntes de les universitats i facilitant la seva inclusió en l’agenda social i política de cada realitat administrativa; i contribuint a fer encara més forta l'educació superior i la recerca.

Actualment, són 22 les universitats de Catalunya del Nord, Andorra, Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Sardenya les que formen la regió Vives, una comunitat universitària que compta amb vora 500.000 estudiants, 40.000 PDI i 10.000 membres del PAS.

La Xarxa Vives d’Universitats va estar fundada l’any 1994 a Morella (Els Ports) i al 2019 celebrarà el seu 25 aniversari.

A les sessions de La Nau han assistit una vintena de rectors i rectores de les universitats que integren la Xarxa, entre els quals es trobava el rector de la universitat amfitriona, Esteban Morcillo.

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy