Les col·leccions de la Universitat sobre Memòria Democràtica, Festes i Patrimoni Valencià s’exposen a Gandia, Bunyol i Torrent

 

L’exposició ‘Memòria Democràtica i Patrimoni’ estarà fins al 18 de desembre al Centre Internacional de Gandia. ‘Les Festes Tradicionals del Territori Valencià’ romandrà oberta al públic fins al 29 d’aquest mes a Bunyol. I els interessats a visitar ‘El Patrimoni Cultural Valencià’ podran fer-ho a Torrent fins al 21 de desembre.

Aquestes tres exposicions naixen a iniciativa del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, amb el patrocini de Caixa Popular. Les mostres sobre les festes tradicionals i el patrimoni cultural compten, a més, amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Les tres mostres, igual que totes les organitzades per aquest vicerectorat, tenen un caràcter itinerant pel territori valencià, de manera que s’exhibeixen en capçaleres comarcals i en altres municipis amb vincles amb la temàtica. Aquestes exposicions representen la voluntat de la Universitat de projectar-se més enllà dels seus campus, l’interès per transferir coneixements a les entitats locals i el propòsit d’aproximar l’acadèmia a la ciutadania.

L'exposició Memòria Democràtica i Patrimoni (1936-1939): conéixer, difondre i posar en valor s’​exhibeix a Gandia

Aquesta mostra arriba al Centre Internacional de Gandia després d’haver estat a Alaquàs, Alzira, Riba-roja de Túria i Llíria. Els autors i comissaris de l’exposició són Jorge Ramos (Departament d’Història Moderna i Contemporània, UV), Enrique Bengochea i Javier Esteve. Quan finalitze la seua estada a Gandia el 18 de desembre s’exposarà a Sagunt.

La col·lecció està formada per dèsset panells amb fotografies, gràfics, mapes, compilacions de premsa i textos. Els principals temes que aborda la mostra són: la guerra civil espanyola, el cartellisme polític valencià, la València capital de la República, els bombardejos i els refugis, el patrimoni de la revolució social, l’arquitectura, la cultura, l’educació, els hospitals de sang, etc.

L’​exposició Festes Tradicionals del Territori Valencià s’​exhibeix a Bunyol

La mostra s’ha exposat a Alaquàs, Requena, Ontinyent, Gandia, Benetússer i, ara, arriba al Castell de Bunyol, on podrà visitar-se fins al 29 de desembre. Després continuarà la seua itinerància, les pròximes destinacions seran Algemesí, l’Eliana i Cullera.

L’objectiu de l’exposició és acostar a la societat local valenciana el patrimoni festiu del nostre territori a través de textos explicatius, mapes i material gràfic cedit per diversos ajuntaments, institucions i associacions. Els trenta-quatre panells repassen de nord a sud la riquesa i espectacularitat de les festivitats de les comarques valencianes.

L’​exposició El Patrimoni Cultural Valencià arriba a Torrent

Aquesta mostra ha recorregut Alaquàs, Ademús, Aiora, Llíria i Gandia, ara els interessats poden visitar-la fins al 21 de desembre en l’Antic Mercat de Torrent. Després continuarà la seua itinerància fins a Xàtiva, Sagunt, Alzira, Requena i Anna.

L’exposició té com a objectiu acostar la riquesa del patrimoni cultural, historicoartístic i paisatgístic de la Comunitat Valenciana. Està conformada per trenta-sis panells en l’elaboració dels quals han participat més d’una vintena d’especialistes de la Universitat de València en disciplines com ara la història, l’arqueologia, la sociologia, la geografia o l’art.

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy