Les col·leccions de la Universitat sobre Memòria Democràtica, Festes i Patrimoni Valencià s’exposen a Gandia, Bunyol i Torrent

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • December 1st, 2017
 
Imagen de la noticia

L’exposició ‘Memòria Democràtica i Patrimoni’ estarà fins al 18 de desembre al Centre Internacional de Gandia. ‘Les Festes Tradicionals del Territori Valencià’ romandrà oberta al públic fins al 29 d’aquest mes a Bunyol. I els interessats a visitar ‘El Patrimoni Cultural Valencià’ podran fer-ho a Torrent fins al 21 de desembre.

Aquestes tres exposicions naixen a iniciativa del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, amb el patrocini de Caixa Popular. Les mostres sobre les festes tradicionals i el patrimoni cultural compten, a més, amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Les tres mostres, igual que totes les organitzades per aquest vicerectorat, tenen un caràcter itinerant pel territori valencià, de manera que s’exhibeixen en capçaleres comarcals i en altres municipis amb vincles amb la temàtica. Aquestes exposicions representen la voluntat de la Universitat de projectar-se més enllà dels seus campus, l’interès per transferir coneixements a les entitats locals i el propòsit d’aproximar l’acadèmia a la ciutadania.

L'exposició Memòria Democràtica i Patrimoni (1936-1939): conéixer, difondre i posar en valor s’​exhibeix a Gandia

Aquesta mostra arriba al Centre Internacional de Gandia després d’haver estat a Alaquàs, Alzira, Riba-roja de Túria i Llíria. Els autors i comissaris de l’exposició són Jorge Ramos (Departament d’Història Moderna i Contemporània, UV), Enrique Bengochea i Javier Esteve. Quan finalitze la seua estada a Gandia el 18 de desembre s’exposarà a Sagunt.

La col·lecció està formada per dèsset panells amb fotografies, gràfics, mapes, compilacions de premsa i textos. Els principals temes que aborda la mostra són: la guerra civil espanyola, el cartellisme polític valencià, la València capital de la República, els bombardejos i els refugis, el patrimoni de la revolució social, l’arquitectura, la cultura, l’educació, els hospitals de sang, etc.

L’​exposició Festes Tradicionals del Territori Valencià s’​exhibeix a Bunyol

La mostra s’ha exposat a Alaquàs, Requena, Ontinyent, Gandia, Benetússer i, ara, arriba al Castell de Bunyol, on podrà visitar-se fins al 29 de desembre. Després continuarà la seua itinerància, les pròximes destinacions seran Algemesí, l’Eliana i Cullera.

L’objectiu de l’exposició és acostar a la societat local valenciana el patrimoni festiu del nostre territori a través de textos explicatius, mapes i material gràfic cedit per diversos ajuntaments, institucions i associacions. Els trenta-quatre panells repassen de nord a sud la riquesa i espectacularitat de les festivitats de les comarques valencianes.

L’​exposició El Patrimoni Cultural Valencià arriba a Torrent

Aquesta mostra ha recorregut Alaquàs, Ademús, Aiora, Llíria i Gandia, ara els interessats poden visitar-la fins al 21 de desembre en l’Antic Mercat de Torrent. Després continuarà la seua itinerància fins a Xàtiva, Sagunt, Alzira, Requena i Anna.

L’exposició té com a objectiu acostar la riquesa del patrimoni cultural, historicoartístic i paisatgístic de la Comunitat Valenciana. Està conformada per trenta-sis panells en l’elaboració dels quals han participat més d’una vintena d’especialistes de la Universitat de València en disciplines com ara la història, l’arqueologia, la sociologia, la geografia o l’art.