Les primeres Jornades per a la igualtat de gènere digital conclouen després de dos dies abordant causes i respostes a la bretxa digital de gènere

  • November 9th, 2020
 

• L'esdeveniment, organitzat per la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere, es va celebrar en línia els dies 4 i 5 de novembre amb més de 150 participants

• En les jornades es van tractar els diferents nivells de bretxa digital de gènere en totes les etapes de la vida, des de les xiquetes fins a les dones adultes

Les primeres 'Jornades per a la igualtat de gènere digital', organitzades per la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere, van concloure dijous 5 de novembre després de dos dies dedicats a "analitzar en profunditat les causes de la bretxa digital de gènere, això és, la diferència tant en l'ús, com en els estudis, com en els treballs relacionats amb les TIC entre homes i dones", tal com explica la directora de la càtedra, Silvia Rueda.

Així, els dies 4 i 5 de novembre més de 150 persones es van connectar a les diferents xerrades i taules redones, celebrades en línia, per a aprofundir en les causes i possibles respostes a aquesta bretxa. "Gràcies a les fantàstiques ponents que hi han participat hem pogut analitzar tots aquests factors, proposar possibles solucions i, al mateix temps, donar a conéixer tant la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere com els seus objectius a totes les persones que han assistit", afirma la seua directora.

L'organització de les jornades les valora "molt positivament, tant pel nombre de persones inscrites com pels diàlegs oberts durant les jornades, per la participació de la gent i per les idees proposades per les expertes." A més, avancen que "de segur tornarem a repetir l’any vinent".

Sobre la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere, allotjada a la Universitat de València, té com a finalitat abordar la bretxa digital existent entre dones i homes. La Càtedra ha nascut d’un projecte més ampli vinculat a l’Observatori de Bretxa Digital, dependent de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

Des de l’Observatori es coordina el treball conjunt de diferents universitats per a aconseguir un objectiu comú: reduir la bretxa digital. Per això s’ha creat una xarxa de cinc càtedres vinculades a aquest observatori, una per cadascuna de les universitats públiques valencianes. Per tal de garantir una societat digital inclusiva basada en la igualtat d’oportunitats, s’ha de garantir també que les TIC estiguen a disposició de tota la ciutadania. És fonamental analitzar la bretxa digital des de tots els vessants i estudiar-ne les diferents causes socioeconòmiques i possibles solucions.

En aquest sentit, la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere elaborarà un sistema d’indicadors que permetrà identificar la població i les àrees geogràfiques més afectades per la bretxa digital a fi de proveir l’Observatori d’informació qualitativa i quantitativa al respecte. A més, la càtedra també elaborarà publicacions de divulgació del coneixement en matèria de bretxa digital i promourà i participarà en jornades i treballs sobre aquesta matèria en col·laboració amb les administracions públiques o altres organitzacions. Aquestes jornades de gènere digital són la primera acció.