Les seleccions de karate, judo i taekwondo, preparades per als europeus de Zagreb

  • Sports Service
  • July 25th, 2019
 
Imatge d'una competició d'arts marcials.
Imatge d'una competició d'arts marcials.

Els Campionats Europeus Universitaris, que se celebren del 31 de juliol al 3 d’agost a Zagreb (Croàcia), són l’objectiu de les seleccions de karate, judo i taekwondo de la Universitat de València.

Un total de huit esportistes de la selecció de karate, quatre xiques i quatre xics, representaran la Universitat de València en els europeus de Zagreb. La selecció entrena tres vegades a la setmana “intentant agafar la millor forma per a arribar-hi, fer un bon campionat i sobretot gaudir, perquè és una experiència que no tenim l’oportunitat de viure molt sovint”, conta el seu entrenador, Arturo Olmedo. 

La selecció de karate competirà en kata i en combat, tant en individual com per equips. Dos esportistes de la selecció repetiran participació: Fernando Piñango ho farà en kata, després del bronze aconseguit en l’últim europeu, i Noelia Sierra, la veterana de l’equip, que va guanyar la medalla de bronze fa dos europeus. 

“No sabem tampoc el que ens hi trobarem, perquè cada vegada que hem anat a un campionat d’Europa ha sigut una miqueta diferent, però crec que per equips tenim més opcions que en les categories individuals”, declara Olmedo. “Tenim un equip bastant compensat”, afegeix.

Per la seua banda, Olmedo subratlla l’esforç important de la Universitat de València perquè cada esportista puga viure aquesta experiència. “Vull donar les gràcies a la Universitat per l’esforç que fa per a portar-nos al campionat. Sabem que no és barat, que no és fàcil, però ho ha fet. També és veritat que vàrem obtindre bons resultats en el campionat d’Espanya i això ha ajudat, però encara així, vull donar les gràcies i intentarem no defraudar. Esforç no faltarà, després, els resultats veurem si arriben o no arriben”.

Tres esportistes debutaran en els europeus de taekwondo

Quant als europeus de taekwondo, tres esportistes (dues xiques i un xic) que representaran la Universitat debuten en uns campionats europeus. 

“Els europeus enguany són una incògnita”, indica Karina Dos Santos, seleccionadora de l’equip. Els campionats se celebren en un any intermedi, perquè molts esportistes preparen les Olimpíades de 2020, per això “no podem fer una previsió dels que poden anar-hi”, diu Dosantos.  

Deu judokes lluitaran en individual

Un total de deu judokes aniran als europeus de Zagreb. “El grup que portem és un grup molt competitiu”, assenyala Vicente Rochela, seleccionador de l’equip.

La selecció de la UV competirà en individual i no per equips. En femení, la Universitat de València lluitarà en 48 kg, 52 kg, 57 kg i 63 kg, i en masculí ho farà en 66 kg, 73 kg, 81 kg i 90 kg. “És un equip dur, tinc bones expectatives, després sí que és veritat que allà hi ha molta rivalitat”, avança Rochela.

Respecte a les perspectives de medalles i la competitivitat de la resta d’universitats, el seu entrenador subratlla el nivell destacat d’aquest esport a escala mundial. “Ara mateix, en judo qualsevol país està molt fort. Judo és un esport, encara que no tinga mediàticament molt d’impacte; després del futbol i el bàsquet, és el més practicat en el món”. A més, “és l’esport més valorat en els Jocs Olímpics, vull dir que qualsevol país, ara mateix en té molts esportistes”, afegeix.

Rochela no dubta a llançar el missatge següent: “Que tot isca bé, que tinguem sort perquè jo crec que són molt bons en competició. Són capaços de guanyar a qualsevol”. 

Tots els resultats de cadascuna de les competicions podran seguir-se a través de les xarxes socials del Servei d’Educació Física i Esports.