Les universitats valencianes i Acció Cultural organitzen un acte a La Nau per demanar mitjans en llengua pròpia

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • November 30th, 2017
 

Les universitats valencianes i Acció Cultural del País Valencià varen celebrar un acte conjunt dimecres 29 de novembre, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, amb el títol ‘Necessitem mitjans en la nostra llengua. Defensem la pluralitat informativa’. L’acte coincidia amb el quart aniversari del tancament d’RTVV i dels sis anys del final de les emissions de TV3 i Catalunya Ràdio a la Comunitat Valenciana.

En l’acte comptà amb les intervencions d’Isabel Vázquez, vicerectora d’Estudis i Política Lingüística de la Universitat de València; Joan F. Mira, president d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV); Javier Marzal, catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat, i membre de la Comissió Interuniversitària en favor d’una Radiotelevisió Pública Valenciana (CIRTPV); Rosa María Yagüe, professora titular d’Economia Aplicada de la Universitat i vicedegana de Participació i Cultura de la Facultat d’Economia, i Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Llengües de la Universitat d’Alacant.

També hi participaren Wenceslao Rambla, vicerector de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals de la Universitat Jaume I; Fernando Borrás, vicerector de Planificació de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i Rosa Puchades, vicerectora de Responsabilitat Social i Cooperació de la Universitat Politècnica de València.

Amb aquest acte, les institucions pretenien reivindicar que les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana estiguen presents en els mitjans de comunicació de massa públics, perquè sense una ràdio i una televisió valencianes no hi ha informació de proximitat. Així mateix, exigeixen el necessari i urgent ple funcionament d’À Punt i, alhora, el retorn del senyal de TV3 i Catalunya Ràdio.  

La Xarxa Vives d’Universitats dóna suport a l’activitat, que es tancarà amb la lectura i la presentació pública del manifest d’ACPV i les universitats valencianes ‘Necessitem mitjans en la nostra llengua. Defensem la pluralitat informativa’.