Literatura, exposicions, un taller de jardineria i una visita a Godella són les activitats d’Alumni UV aquest novembre

  • UV General Foundation
  • November 9th, 2022
 
Jardí Botànic de la Universitat de València.
Jardí Botànic de la Universitat de València.

Alumni UV ha organitzat en novembre una intensa programació d’activitats culturals adreçades tant als membres del col·lectiu com al públic general, que han arrancat amb l’obertura d’inscripcions aquest dilluns, dia 7. Hi haurà una visita guiada a l’exposició ‘Les dones a la impremta valenciana’ a La Nau (dia 17), un taller de jardineria que es completarà amb una visita al Jardí Botànic UV (dia 24), i una excursió al casc antic de Godella en el marc del programa Alumni Comparteix (dia 26).

A més, el passat dia 8, va tindre lloc a la Sala Gonzalo Montiel del Centre Cultural La Nau de la Universitat la sessió literària que reuneix el primer dimarts de cada mes el Club de Lectura en castellà QUIJOTE. Amb la direcció de l’Alumni Ana Maria Garcia Garcia, s’endinsà en l’obra ‘El país de los otros’, de Leila Slimani, una història que posa sobre la taula el debat sobre l’emancipació de la dona.

Si vols formar del Club, envia aquest formulari i Alumni UV es posarà en contacte amb tu.

La visita guiada a l’exposició ‘No tan invisibles. Les dones en la impremta valenciana’ és una activitat organitzada per Alumni UV en col·laboració amb el Centre Cultural La Nau i el Voluntariat Cultural UV. Requereix inscripció gratuïta ací i està prevista el dia 17, a les 17 hores.

La mostra, que s’exhibeix a la Sala Duc de Calàbria fins al 8 de gener de 2023, ofereix al visitant un recorregut des de l’arribada de la impremta a València fins a l’actualitat amb les dones impressores com a protagonistes. Dones a les quals podem conéixer ara, després d’haver estat ocultes durant segles, gràcies a la recerca del bibliòfil i erudit José Enrique Serrano Morales, plasmada en la seua obra ‘Reseña histórica en forma de diccionario de las imprentas que han existido en Valencia desde la introducción del arte tipográfico en España hasta el año 1868’.

Amb el suport del Jardí Botànic de la Universitat de València, dijous 24 de novembre (16 hores), Alumni UV proposa un taller de jardineria, indicat per a aquelles persones que vulguen saber com s’han de cuidar les plantes, com les podem reproduir (per esqueixos o llavors), quin és el substrat més adequat per a cada tipus de planta, etcètera. Com a pràctica, es realitzarà un esqueix de tija d’una planta que l’alumnat s’emportarà després en un test. L’activitat es completarà amb una visita guiada al Jardí. Per a participar-hi es requereix inscripció prèvia ací (preu: 4 euros per als Alumni i 6,50 per al públic general).

Finalment, una visita al casc antic de Godella clourà, dissabte 26, la programació d’aquest mes. Organitzada en el marc del programa gratuït Alumni Comparteix i guiada per l’Alumni Josep Vicent López Gil, consistirà en conéixer la part més antiga del municipi eixint a les 10:30 hores de la plaça de Santa Magdalena Sofia, popularment coneguda com Plaça del Castell o del Molí, per a acabar a l’Ermita, l'única que a hores d’ara hi ha. Aquesta ermita, en els seus orígens, estava fora del poble, però en l’actualitat, a causa del creixement urbà, s’hi troba al mateix centre geogràfic de la localitat. El recorregut a peu té una distància de dos quilòmetres i mig, i la visita serà en exteriors. L’assistència requereix inscripció gratuïta prèvia que s’obrirà pròximament en aquest enllaç.

More information: