Lourdes Benería parla sobre els nous reptes de l'economia feminista

  • Press Office
  • November 17th, 2017
 
Lourdes Benería
Lourdes Benería

La catedràtica emèrita de la Universitat de Cornell Lourdes Benería va parlar dijous 16 de novembre, al Paranimf de la Nau, sobre els nous reptes de l’economia feminista. Benería és una de les pioneres en aplicar la teoria crítica feminista a l’anàlisi de l’economia i els seus efecte en les condicions de vida de les persones. També va ser una de les primeres investigadores en cridar l’atenció sobre les posicions laborals de les dones i la desigualtat de gènere.

La Càtedra d’Economia Feminista inaugura amb aquesta xarrada la seua programació de conferències.

Lourdes Benería ha format part d’associacions internacionals com la IAFFE (Association for Feminist Economics) i ha publicat desenes de llibres i articles científics i de divulgació, sempre amb l’objectiu de reivindicar una aproximació feminista a l’economia. Aquest treball, desenvolupat durant dècades, li ha merescut nombrosos reconeixements, entre ells la medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya en 2002.

L’acte d’aquesta dijous estarà dirigit per María Luisa Moltó, directora de la Càtedra d’Economia Feminista i impulsora dels estudis de gènere en la Universitat de València.

Per a més informació, consultar el següent enllaç.