María Ángeles Durán, 'honoris' de la Universitat, rebrà el Premi Nacional de Sociologia i Ciència Política 2018

  • Press Office
  • July 25th, 2018
 
María Ángeles Durán durant l''honoris' de la Universitat de València
María Ángeles Durán durant l''honoris' de la Universitat de València

La sociòloga María Ángeles Durán rebrà enguany el Premi Nacional de Sociologia i Ciència Política que atorga el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). Una iniciativa que comptava amb el suport del Consell de Govern de la Universitat de València. El premi és un reconeixement a l’aportació i la tasca científica en el camp de la Sociologia o la Ciència Política per la seua trajectòria professional. Durán és doctora 'honoris causa' per la Universitat de València i acaba de publicar ‘La riqueza invisible del cuidado: Innovaciones necesarias en el anàlisis económico y sociológico’ (2018) en Publicacions de la Universitat (PUV).

María Ángeles Durán és doctora en Ciències Polítiques, llicenciada en Ciències Polítiques i Econòmiques (secció Polítiques). Ha sigut catedràtica de Sociologia en la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat de Saragossa i encarregada de la càtedra en la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat Autònoma de Madrid. Professora d'Investigació en el CSIC. Ha dirigit el Departament d'Anàlisis Socioeconòmiques  i  pertangut  als Departaments  d'Economia i Població. Actualment dóna cursos de postgrau en diverses universitats i és consultora d’entitats internacionals. És doctora 'honoris causa' per les universitats de València, Autònoma de Madrid i Granada.

Ha col·laborat amb la UNESCO, l’Organització Mundial de la Salut, l’OIT, la Comissió Econòmica per a Amèrica Llatina, amb el Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament, la UNFPA i l’ONU Dones.

Ha publicat més de dues-centes obres sobre treball no remunerat, ús del temps, salut, dona, desigualtat i urbanisme. 

La guardonada ha sigut reconeguda per la seua dilatada carrera investigadora i docent, i pel seu paper en la sociologia a Espanya i internacionalment.

La seua producció intel·lectual ha deixat empremta en la sociologia del treball, de la família, de la salut, i de l'urbanisme i ha contribuït al desenvolupament dels estudis sobre la relació entre homes i dones.

És l'única sociòloga espanyola que ha aconseguit el prestigiós Premi Nacional d'Investigació Pascual Madoz.

El jurat ha estat constituït pel president  del CIS, el catedràtic de Sociologia José Félix Tezanos, la catedràtica de Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) Inés Alberdi, el catedràtic de Sociologia de la Universitat Rei Juan Carlos Alfonso de Esteban, la catedràtica de Ciència Política i de l’Administració de la UCM Esther del Campo, la catedràtica de Ciència Política de la UNED Irene Delgado, la professora de Sociologia de la UCM María José Mateo, la catedràtica de Sociologia de la UNED María Rosario H. Sánchez i la catedràtica de Sociologia de la Universitat Carlos III de Madrid Constanza Tobío.