Melomans presenta en el Festival Serenates l’espectacle de música, teatre i humor ‘004: Licencia para cantar’

  • UV General Foundation
  • July 2nd, 2018
 
Melomans.
Melomans.

La companyia valenciana Melomans presenta en el Festival Serenates, organitzat per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, el seu darrer espectacle: ‘004: Licencia para cantar’, una musicomèdia en la qual la música a capella, el teatre i l’humor es fusionen per a donar forma a una posada en escena trepidant, sorprenent i divertida. L’actuació fou divendres 29 de juny, al Claustre del Centre Cultural La Nau.

Melomans és un grup vocal i teatral creat el 2010 per quatre joves artistes valencians: Edu Escartí, Gonzalo Manglano, Javi Reig i Pau Ferrer. Sense més instruments que les seues veus i amb l’humor com a segell distintiu, Melomans s’ha convertit en un referent de la música a capella a Espanya.

El seu repertori inclou tot tipus d’estils, des de clàssics del pop i del rock internacional (Elvis, Beatles, Queen...) fins a grans èxits actuals (Lady Gaga, Shakira...), passant per artistes com Les Luthiers, Serrat o Tequila, i altres gèneres com boleros, havaneres, bossa, barbershop, doo‐wop o bandes sonores de pel∙lícules.

El 2012, Melomans va estrenar ‘Desconcierto’, el seu primer espectacle comicomusical. El 2014, el grup publicà el seu primer CD, ‘Se canta pero no se toca’, en el qual el quartet vocal repassa la seua trajectòria amb les millors i més significatives cançons del seu repertori. I el 2017, estrena el segon espectacle, ‘004: Licencia para cantar’, una comèdia musical a capella dirigida per María Colomer, amb arranjaments musicals de Moisés Bautista i ajuda a la direcció musical per Francesc Valldecabres, l’actual director de l’Orfeó Universitari de València.

Melomans ha col∙laborat amb la cantant Sole Giménez en el seu disc ‘Los hombres sensibles’ (2017) en el tema ‘Mama Tierra’, cançó en defensa del medi ambient, i va participar en el concert homenatge a Nino Bravo juntament amb els Superson, la banda original de l’artista valencià.

Al llarg de la seua trajectòria, el Festival Serenates ha tingut un èxit rotund i cada vegada més col·laboracions: l’Ajuntament de València, la Diputació de València, la Fundació Banc Sabadell, el Palau de la Música, l’EASD (Escola d’Art i Superior de Disseny) i el Palau de les Arts de València, que s’ha unit en aquesta edició.

En el marc de Serenates s’han estrenat moltes obres o s’han retrobat després de segles d’oblit en els diversos arxius musicals valencians. A més, molts grups valencians han debutat artísticament en aquest escenari, ja que aquest festival s’ha convertit en una bona plataforma per a la promoció i la difusió d’un dels millors i majors béns culturals valencians: la música.

More information: