Militars i professors analitzen en la Universitat els riscos per a la seguretat d’Espanya

  • September 27th, 2016
 
Helicòpter de l'exèrcit

L’Institut de Drets Humans de la Universitat de València celebra els dies 28 de setembre i 5 i 6 d’octubre les seues IX Jornades de Seguretat i Defensa, que porten per títol ‘La integritat de la defensa i seguretat d’Espanya: Els potenciadors dels riscos i amenaces per a la seguretat’. Les jornades, en les quals intervindran juristes i militars experts en la matèria, estan dirigides pel professor de Dret Constitucional Fernando Flores i per la professora de Dret Internacional Públic, Consuelo Ramón i compten amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i del Govern d’Espanya.

a primera sessió, que començarà a les 10 hores en el saló de graus de la Facultat de Dret, estarà presentada per la degana del centre, Mª Elena Olmos i per Consuelo Ramón, catedràtica de Dret Internacional Públic; Francisco Javier Varela, tinent general cap de la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat (CGTAD); Rosario Serra, professora titular de Dret Constitucional; Rafael Morenza, coronel d’Estat Major, delegat de Defensa de la Comunitat Valenciana; i Vicente Ripoll Pizarro, general de brigada, comandant militar de València i Castelló. El tinent general Varela pronunciarà la conferència inaugural que porta per títol “El nou marc operacional de seguretat".

En l’equador de l’atapeït programa de conferències i taules redones està prevista la intervenció (12,30h) del general Jaime Domínguez Buj, cap de l’Estat Major de l’Exèrcit de Terra, que disertará sobre ‘L’exèrcit de terra: actor de la seguretat internacional’. El general Domínguez Buj serà presentat pel professor Javier de Lucas, catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política i director d’Institut de Drets Humans.

Inscripció i programa complet: http://www.idhuv.es/category/eventos/