NCC celebra el tercer aniversari i premia a la UV

  • Office of the Principal
  • August 10th, 2020
 

El noticiari NCC celebra el seu tercer aniversari incrementant finestres de difusió, llançant NCC Salut i premiant a les cinc institucions que més informació han aportat, entre elles la Universitat de València. L’emissió de la sèrie ‘1,5º El Límite’, coproduïda pels socis de l’NCC, entre els quals es troba la UV, forma part d’aquesta celebració.

El Noticiari Científic i Cultural Iberoamericà (NCC) és una producció televisiva de divulgació de la ciència, la tecnologia i la cultura iberoamericanes que distribueix els seus continguts en castellà, anglès i portuguès.

Actualment, es distribueix en 203 pantalles televisives de 105 mitjans de comunicació ubicats en 19 països iberoamericans, Estats Units i Canadà. També es distribueix en una versió radiofònica en 10 països i, a través de ‘La Hora Nacional’ del govern de Mèxic, es distribueix en 2.800 emissores de ràdio mexicanes.

A més, NCC ha establert acords de col·laboració amb les principals agències informatives del món, entre elles la francesa France Presse (AFP), l’espanyola Agencia EFE, l’alemanya Deutsche Welle (DW), la cadena europea Euronews, i les agències estatals mexicana Notimex i la xinesa Xinhua. Els continguts NCC també es distribueixen a través d’Spotify, DailyMotion i Google Podcasts.

NCC es va llançar en agost de 2017 per ATEI, ‘Asociación de las Televisiones Educativas y Culturales Iberoamericanas’, de la qual la Universitat de València ocupa la Secretaria General i allotja, al seu Campus de Tarongers, la seu europea d’ATEI.

En el marc del seu tercer aniversari, celebrat el passat diumenge 9 d’agost, NCC ha premiat les institucions que més continguts han aportat al llarg del darrer any a aquesta iniciativa informativa i divulgativa. 

La gala del tercer aniversari de l’NCC es pot visualitzar a MediaUni, la plataforma audiovisual de la Universitat de València: https://links.uv.es/4okzcEq

La Universitat de València, destacada productora de contingut per a NCC

La Universitat de València, que produeix contingut audiovisual a través del seu Taller d’Audiovisuals (TAU-UV), ha estat una de les cinc institucions guardonades.

‘El compromís de la Universitat de València amb la investigació, la docència, la transferència de coneixement, la innovació, la cultura i la difusió de la ciència forma part de la nostra identitat com a institució’, ha expressat la rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, en relació a aquest premi, i ha destacat ‘la important presència de la Universitat com a institució internacionalitzada, amb presència als cinc continents i una important relació amb Iberoamèrica’.

En eixe sentit, el director del Taller d’Audiovisuals de la Universitat, Miquel Francés, qui també és secretari general d’ATEI, ha remarcat que la presència de la Universitat de València en la coproducció de contingut audiovisual científic i cultural a Iberoamèrica forma part de l’esperit de col·laboració o cooperació internacional de la Universitat.

NCC Salut

La salut forma part de les principals preocupacions de la ciutadania, i, en el context actual de la pandèmia per COVID-19, que ha colpit d’una manera molt destacada els continents asiàtic i europeu, on està rebrotant amb intensitat, i continua la seua expansió al continent americà, ha passat a ocupar d’una manera destacada les necessitats d’informació científica de la societat.

És en aquest context en el qual, en el marc del tercer aniversari dels informatius NCC, s’ha acordat crear continguts específics centrats en l’àmbit de la salut.

En eixe camp la Universitat de València té una presència destacada en els àmbits docent i investigador, amb una Facultat de Medicina i Odontologia que reuneix una tradició de més de 520 anys i una destacada projecció internacional, reconeguda en els rànquings científics més prestigiosos.

Així, en l’àmbit científic de la Salut Pública, la Universitat de València es troba entre els 51-75 millors centres del món, d’acord amb el prestigiós rànquing de Shanghai (ARWU).

Aquest rànquing també situa la Medicina a la Universitat de València entre els 151-200 millors centres del món, essent la segona universitat d’Espanya en aquesta classificació mundial.

En Odontologia la UV es troba entre els 201-300 millors centres del món, en la forqueta 5-7 millors d’Espanya, que és la mateixa posició a nivell mundial que ocupa la Farmàcia a la Universitat de València.

Pot visualitzar la primera emissió d’NCC Salut en aquest enllaç: https://links.uv.es/0M9povk

1,5º. El límite

NCC ha produït una sèrie televisiva, 1,5º El Límite, que aborda, des de diferents perspectives, les conseqüències de l’escalfament global en els ecosistemes i la Humanitat.

La sèrie, amb sis capítols de durada, ha comptat amb la participació de la Universitat de València com a institució coproductora de contingut, i ha estat llançada, en el marc de la programació televisiva especial de commemoració del tercer aniversari de l’NCC, a través de tots els canals socis.

La Universitat de València ha publicat al seu webTV, MediaUni, la sèrie, que es pot visualitzar directament seguint aquests enllaços: https://links.uv.es/Zd4XFgI i https://links.uv.es/cD52Hrp.