Noves eixides professionals en la jornada d'ocupabilitat de l'IFIC i UVocupació

  • UV General Foundation
  • June 23rd, 2021
 
Jornada ocupabilitat IFIC UVocupació
Jornada ocupabilitat IFIC UVocupació

L'esdeveniment d'ocupabilitat en línia de l'Institut de Física Corpuscular (IFIC) organitzat per la Universitat de València, a través d'UVocupació, es va realitzar el dimarts 22 amb la participació de huit empreses de base tecnològica, que van presentar la seua activitat i perfils més buscats a l'estudiantat i titulats i titulades en Física Experimental i Teòrica.

La jornada, enfocada per a alumnat de postdoctorats i/o graduats i personal tècnic de l'IFIC, va comptar al voltant de 50 assistents. L'esdeveniment en línia organitzat per UVocupació tenia com a objectiu mostrar als interessats noves oportunitats laborals en el sector, a més de les eixides tradicionals d'investigació. 

En aquest objectiu, els ponents van explicar quines són les habilitats del personal investigador que més valora l'empresa privada i quins perfils qualificats necessiten les entitats per a ser més competitives. A més, van detallar els tipus d'activitats de la indústria privada que poden resultar atractius perquè persones especialitzades, i d'alt nivell de coneixement, s'integren en aquestos departaments. En aquesta línia, es van oferir una desena d'ofertes laborals, tant per a València com per a Barcelona o Madrid.

A les 10h es va inaugurar la trobada virtual, de la mà de la vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero, qui va donar la benvinguda i va comentar els aspectes rellevants de la jornada. “El format en línia, adaptat a l'actual situació, és avantatjós”, va expressar, mentre va destacar els objectius de la jornada: “És una bona experiència perquè l'IFIC puga mostrar el gran talent i capital humà que forma, perquè les persones diplomades puguen afrontar el seu futur professional i les empreses donen a conéixer els perfils que els interessen”. Així mateix, Valero va emmarcar la trobada dins d'un objectiu major: “La inserció laboral és un pilar bàsic de la Universitat de València. El seu paper central és construir una universitat orientada a l'ocupabilitat”. A més de felicitar el compromís de l'IFIC i l'aposta de les empreses, va distingir el talent del servei d'ús de la Universitat, UVocupació, amb els seus “magnífics tècnics”, i va introduir la intervenció de Santiago Noguera, vicedirector de l'IFIC.

“Les raons que mouen a fer aquest esdeveniment són, d'una banda, enfortir el desenvolupament dels doctorats i doctorand mitjançant congressos, col·loquis i trobades amb empreses. I, per un altre, retornar-li a la societat el que ens ofereix, mitjançant la integració de les persones formades dins de les empreses”, va afirmar Noguera.

Posteriorment, va ser el torn de la taula redona, on un referent de cadascuna de les organitzacions va exposar durant deu minuts la informació més rellevant de la seua entitat, els llocs d'ús de major demanda de treballadors qualificats.

La jornada va finalitzar amb les sales virtuals. A través dels espais de xats creats per a cadascuna de les empreses, els assistents van poder dirigir-se directament als representants de cada organització i plantejar diverses qüestions. Els participants rebran un certificat d'assistència.

Pots recuperar la primera part l'esdeveniment i la segona part