Pablo Iglesias i Enric Juliana presenten el llibre ‘Nudo España’ a La Nau

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • December 21st, 2018
 
Enric Juliana i Pablo Iglesias.
Enric Juliana i Pablo Iglesias.

Pablo Iglesias i Enric Juliana van presentar divendres dia 21 de desembre el seu últim llibre 'Nudo España' (editorial Arpa) al Paranimf del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. L’acte va estar presentat pel vicerector de Cultura i Esport, Antonio Ariño i moderat per la periodista Mariola Cubells.

Nudo España és una reflexió en profunditat sobre els desafiaments i les oportunitats que tenim per davant. En lloc de les tertúlies precipitades i bullicioses a què estem tan acostumats, l’obra proposa un model de debat (que va durar més de 60 hores, concretament) inusual a Espanya, en què no n’hi ha prou amb enunciar idees amb vehemència, sinó que exigeix raonar-les i contrastar-les.

Enric Juliana i Pablo Iglesias són dos dels millors coneixedors del context polític i social espanyol actual. Pertanyen a tradicions intel·lectuals i polítiques diferents; per això, la seua forma d’entendre Espanya és diferent. Les seues visions es complementen en un diàleg, documentat en el llibre, que conforma una panoràmica inèdita sobre el passat, el present i el futur d’Espanya.

Nudo España, editat per Arpa, és un ambiciós retrat a dues mans de l’estat espanyol que tracta alguns assumptes com Europa i l’ona de canvis tecnològics que s’acosta, el simptomàtic gir italià, la projecció llatinoamericana, el futur de la monarquia, la situació a Catalunya, el govern de les grans ciutats, el PSOE i Podem, la nova competició en el si de la dreta o l’enfortiment del feminisme.

 Enric Juliana (Badalona, 1957) és periodista i actualment ocupa el càrrec de director adjunt de La Vanguardia al capdavant de la delegació del periòdic a Madrid. Com a gran coneixedor de la política espanyola i catalana, ha estat una de les persones que millor ha explicat i analitzat la situació catalana i la deriva dels últims mesos.

Pablo Iglesias (Madrid, 1978) és polític, escriptor, professor honorífic de Ciències polítiques a la Universitat Complutense de Madrid i presentador de programes de televisió com Otra Vuelta de Tuerka (de PúblicoTV) i Fort Apache (d’HispanTV). Actualment és secretari general de la formació política Podem i diputat en el Congrés dels Diputats d’Espanya. També va ocupar el càrrec de diputat del Parlament Europeu entre 2014 i 2015.