Paterna i Quart de Poblet acullen un programa d’alfabetització financera per a alumnes d’institut

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • March 28th, 2018
 
Paterna i Quart de Poblet acullen un programa d'alfabetització financera per a alumnes d'institut
Jornada d’alfabetització financera a Benetússer (10 de novembre 2017).

Aquest seminari, que pretén augmentar les competències de l’estudiantat a l’hora d’administrar les seues futures finances, es va celebrar dimarts 27 d'abril a la Casa de la Cultura de Quart de Poblet per als alumnes de l’IES Riu Túria. El passat dilluns 26, aquest programa es va impartir a l’IES Doctor Peset Aleixandre de Paterna.

La Càtedra d’Empresa i Humanisme i el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial han col·laborat en l’organització d’aquest cicle de jornades que es desenvoluparà en diverses localitats de l’àrea metropolitana de València. A la fi del 2017 el programa es va impartir a Benetússer (Horta Sud) i l’Eliana (Camp de Túria), ara arriba a Paterna (Horta Nord) i Quart de Poblet (Horta Sud), a aquests municipis els seguiran altres de l’entorn de la ciutat de València. El programa ha sigut possible gràcies al finançament de Caixa Popular i la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

El dimarts 27 inauguraren la jornada a Quart de Poblet, la regidora de Cultura i Educació de Quart, Cristina Mora; el cap d’Iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, Ángel Morales; i el director de l’oficina de Caixa Popular de Quart de Poblet, Juan Gallur. El dilluns 26 van participar en la inauguració de Paterna l’alcalde d'aquesta localitat, Juan Antonio Sagredo; la cap d’Iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, Walesska Schlesinger; i la directora de l’oficina de Caixa Popular de Paterna, Sandra Ramírez.

En ambdues sessions, la conferència de la jornada, titulada Aprén a canviar la teua manera de pensar sobre els diners, lestalvi i la inversió és a càrrec del consultor financer Sergio Camisón. Mitjançant la seua xarrada i el posterior debat, Camisón analitza les claus perquè els joves afronten les seues futures finances i inversions de manera responsable. Sergio Camisón és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i Màster en Finances. Té una dilatada experiència professional en el món de la consultoria financera que ha desenvolupat, entre altres entitats, en la firma financera DeGiro a Amsterdam (Holanda), com a membre de l’equip de gestió de riscos, i en Globalcaja com a adjunt en gestió de riscos i tresoreria.

El director de la Càtedra d’Empresa i Humanisme, Tomás González (Departament de Direcció d’Empreses Juan José Renau Piqueras, UV), ha explicat que aquesta iniciativa persegueix que els estudiants comprenguen els conceptes financers bàsics, reconeguen els senyals de riscos financers i aprenguen a organitzar i controlar els seus ingressos i despeses. A més, s’ha treballat per a mostrar-los “les actituds apropiades que han d’interioritzar per a entrar en la vida adulta com a consumidors i inversors responsables i competents”.

More information: