Pintura, òpera o dret, entre les temàtiques de les conferències d’Unisocietat al gener

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • January 12nd, 2022
 
Imagen de la noticia

Les seus d’Unisocietat d'Alzira, Bétera, Cullera, Gandia, l'Eliana, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Requena i Riba-roja de Túria acullen aquest mes conferències impartides per experts de la Universitat de València. Aquestes ponències, d'accés lliure i gratuït, formen part de les activitats complementàries del curs acadèmic d’Unisocietat implantat en aquests municipis.

El cicle de conferències d’Unisocietat, que continuarà mensualment al llarg del present curs, ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb el patrocini de Caixa Popular (en onze seus) i la Diputació de València. A més, col·laboren puntualment Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d'Albaida), l'Agència Valenciana Antifrau i la Càtedra Institucional Cultura per a la Mediació de la Universitat de València.

Durant el mes de gener participen una dotzena de professors i professores, amb temàtiques diverses, des de les espècies en perill d'extinció o la crisi de la democràcia, a l'ús de la tecnologia pels maltractadors o els secrets del cervell humà. De nou, reflex del caràcter de coneixement universal de la Universitat de València.

Sota el títol És possible reparar el cervell humà?, la primera conferència del mes de gener tindrà a Quart de Poblet el dia 12. La professora Mª Isabel Fariña Gómez (Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física. UV) posarà en context la realitat actual de la medicina regenerativa aplicada a cervell i les seues possibilitats futures.

El mateix dia 12, en Bétera, Paz Lloria García (Dret Penal. UV) se centrarà en El control tecnològic com a violència de gènere. La professora explicarà per què les tecnologies de la comunicació faciliten la pràctica del control masclista, i donarà les claus per a saber usar correctament la tecnologia sense necessitat de demonitzar-la.

Els assistents a la conferència d'Alzira, el 18 de gener, tindran l'oportunitat d'ampliar els seus coneixements en el camp del Màrqueting de la mà de la professora Walesska Schlesinger (Comercialització i Investigació de Mercats. UV), que abordarà el títol Tot el verd és eco? El greenwashing o rentada verda continua enamorant als consumidors?

El dia 18 s'ha programat en la seu de l'Eliana la conferencia Gastronomia i turisme, amb la participació de la professora Clara Martínez Fuentes (Direcció d'Empreses ‘Juan José Renau Piqueras’. UV), que abordarà el fet que el turisme gastronòmic s'ha posicionat com un dels favorits entre els turistes a nivell mundial.

El món de la pintura valenciana en la meitat del segle XVI protagonitzarà la conferència del professor Albert Ferrer Orts (Història de l'Art. UV), que oferirà la conferència Redescobrint a Juan de Juanes, el millor pintor del renaixement espanyol, el dia 18 a Cullera.

La música, en concret l'òpera, centrarà la ponència d'Ontinyent el dia 20 de gener. Ana María Botella Nicolás (Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal. UV) estarà en la capital de la Vall d'Albaida amb la seua conferència Una diva actual en l'òpera del segle XXI.

Ana Cros Stotter (Institut de Ciència dels Materials. UV) acostarà el món de la física i les seues aplicacions pràctiques a la seu d’Unisocietat de Paterna, on impartirà la xarrada Materials del futur a l'abast de la mà, el 20 de gener.

La biodiversitat serà el motiu de la conferència en la seu d’Unisocietat de Requena, on Carlos Martínez Pérez (Botànica i Geologia. UV) tractarà Les extincions en la història de la vida el dia 20 de gener.

El Dret serà la temàtica comuna de les conferències de Massamagrell i Riba-roja de Túria. El 20 de gener la professora Elena Olmos (Dret Romà i Dret Eclesiàstic de l'Estat. UV) se centrarà en El matrimoni a Espanya en la seu de Massamagrell. A Riba-roja de Túria, el dia 27, la conferència d'Ángeles Solanes (Filosofia del Dret i Política. UV) girarà entorn de La Democràcia i dret en temps de crisi.

El programa de conferències de gener conclourà el dia 27 a Gandia amb l'astronomia com a tema central, a càrrec d'Enric Marco Soler (Facultat de Física, Astronomia i Astrofísica. UV) amb la seua ponència Fa 50 anys trepitgem la Lluna. Records, mites i descobriments.