Polibenestar organitza una jornada participativa sobre innovació en l’educació dual

  • November 28th, 2016
 
Educació dual

L’Institut d’Investigació de Polítiques de Benestar Social de la Universitat de València (Polibenestar) celebra aquest dimarts, 29 de novembre, una jornada de divulgació i participació sobre el desenvolupament de capacitats per a la creativitat i innovació en l’educació dual. La jornada, denominada ‘Open Campus del projecte DESCI (Developing and Evaluating Skills for Creativity and Innovation)’, reunirà a professionals de l’àmbit educatiu així com al consorci internacional del projecte.

El projecte DESCI, finançat pel programa Erasmus +, té com a objectiu promoure itineraris de formació dual mitjançant la creació d’un entorn d’innovació oberta, o living lab, i adoptant una metodologia participativa que permeta crear connexions entre les escoles, empreses i centres de recerca i altres agents del territori regional.

La jornada, que se celebrarà al llarg de tot el dia en l’edifici d’Instituts del Campus de  Tarongers de la Universitat de València, té per objectiu reunir a professionals de l’àmbit de l’educació per a presentar els avanços del projecte i poder identificar de manera participativa estratègies de millora i sinergies en les eines desenvolupades. El Open Campus presentarà als assistents el programa Erasmus + i el projecte europeu DESCI. Posteriorment es desenvoluparà el World Cafè, un taller participatiu amb taules de treball formades per moderadors i els propis assistents, per a debatre i millorar les eines desenvolupades en el primer any d’execució del projecte. Per a finalitzar la jornada, s’analitzaran les conclusions de les taules de treball, a més de presentar altres experiències en l’entorn més pròxim i en relació a la formació dual.

El projecte està coordinat des de la Universitat de València pel professor Jordi Garcés Ferrer, director de l’Institut Polibenestar i en ell participen altres cinc investigadors de l’institut, Estrella Durá Ferrandis, Francisco Ródenas Rigla, Mireia Ferri Sanz, Irene Monsonís Payá i Barbara Branchini. Altres membres del consorci d’aquest projecte Erasmus + són el Centre Nacional per a la Recerca a Itàlia (CNR), així com organitzacions de promoció i difusió de la ciència i centres educatius d’Espanya, Itàlia i Grècia. 

El nombre de places s’adjudicarà per rigorós ordre d’inscripció fins a aconseguir l’aforament màxim de 30 persones.

+ Info: https://goo.gl/c96zau