Prop d’un miler de persones inscrites, 33 estands i 60 ponents en 15 taules redones avalen un nou rècord de participació en el Fòrum de Dret

La Facultat de Dret ha celebrat, els dies 15 i 16 de febrer, el Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València en una edició a la qual se suma la XIV Jornada d’Eixides Professionals que organitza el centre cada any. Més d’una trentena d’empreses i entitats, entre despatxos professionals, administracions públiques, col·legis oficials, acadèmies de formació i càtedres de recerca s'han donat cita en busca de talent universitari.

16 de february de 2023

Fòrum de la Facultat de Dret 2023.
Fòrum de la Facultat de Dret 2023.

La primera de les jornades va començar amb l’acte oficial d’obertura de la fira. A l’escenari instal·lat en el vestíbul de la Facultat hi van comparéixer la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; i el degà de la Facultat de Dret, Francisco Javier Palao, qui, després de celebrar les altes xifres de participació, donà pas a les intervencions de la consellera i la rectora.

Gabriela Bravo va anunciar que l’oferta d’ocupació pública de 2023 de la Generalitat Valenciana inclourà llocs de treball específic per a la gestió dels fons europeus, “els quals són determinants perquè la crisi econòmica desencadenada per la covid-19 i la invasió d’Ucraïna no tinga efectes devastadors”, i va animar a l’estudiantat universitari a preparar-se oposicions mitjançant el programa de 700 beques que es convocarà en juny dotat amb 700 euros al mes, “perquè no volem que l’autonomia econòmica deixe enrere a ningú”. “Necessitem comptar amb capital humà jove i competent que incorpore a l’Administració autonòmica la seua nova visió i habilitats”, va sostindre durant un discurs ferm en la defensa de les institucions públiques com a motors i garants de la democràcia.

La rectora Maria Vicenta Mestre, que va donar la benvinguda al Fòrum a autoritats acadèmiques i polítiques, al professorat i, especialment, a l’estudiantat, que en els últims anys de carrera cerca la millor eixida professional per al seu futur, va subscriure les paraules de la consellera i va recordar que la Universitat de València, com a institució pública, com a servei públic, dona suport a “aquesta voluntat d’enfortir la democràcia” i treballa “perquè cap persona amb talent es quede enrere”, aconseguint així “una societat més igualitària i inclusiva”.

“Aquesta és una jornada adreçada a les persones que demà vos dedicareu a l’advocacia, la politologia, la jurisprudència, la criminologia, la recerca… i tantes altres eixides professionals que ofereixen els estudis de Dret. Ací se vos obrin moltíssimes portes hui i és que, realment, la Universitat no compliria amb la seua missió de formar bons professionals si no vos acompanyara en la cerca del treball que voleu desenvolupar, amb l’exercici del qual traslladareu a la societat tot el que heu rebut d’ella durant la vostra etapa acadèmica”, va dir.

Així mateix, Maria Vicenta Mestre va dedicar unes paraules a l’estatus de la Facultat de Dret de la UV que, segons el prestigiós rànquing de Shanghai, “és la millor d’Espanya i un referent europeu i internacional en recerca, innovació i transferència de coneixement”. A més, va recordar la “llarga trajectòria” dels estudis de Dret, els primers juntament amb Medicina, Arts i Filosofia de l’Estudi General fundat el 1499; així com les personalitats que es van titular a aquesta Facultat, entre elles, Carmen Alborch, Francisco Tomás y Valiente o la consellera Gabriela Bravo. I va afirmar: “La Facultat de Dret ens ompli d’orgull pel seu funcionament i pels professionals que ixen d’ella”.

A l’acte van estar presents la secretària autonòmica de Justícia i Administració Pública, Gemma Fajardo; la secretària general de la Universitat de València, María Elena Olmos; la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, Ángeles Solanes; el gerent de la Universitat de València, Juan Vicente Climent; el director general de Funció Pública, David Alfonso; l’equip deganal de la Facultat de Dret; el degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (ICAV), José Soriano; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; el delegat de la Rectora per a Pràctiques i Ocupació, Jesús Soret; i un ampli nombre de professorat i estudiantat.

Un encontre amb el món professional
Aquest encontre amb el món professional, adreçat especialment a estudiantat dels últims cursos de grau i de màster de la Facultat, té l’objectiu d’impulsar l’ocupabilitat dels futurs egressats, connectant universitat, empresa i administracions públiques. D’ací que 33 empreses i entitats s’instal·laren al hall de l’edifici, entre elles, despatxos professionals, administracions públiques, col·legis oficials, acadèmies de formació i càtedres de recerca, per tal de conéixer i prendre contacte amb perfils altament qualificats, posicionar-se com a organitzacions que cerquen i valoren el talent, i identificar-se com a entitats compromeses amb el desenvolupament social.

Algunes d’aquestes organitzacions van ser Fundació València Activa; LABORA-GVA; els despatxos Andersen Tax & Legal Iberia, Broseta Abogados, Deloitte Legal, Garrigues, Gómez-Acebo & Pombo Abogados o Uría Menéndez Abogados; l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (ICAV); l’acadèmia de preparació d’oposicions a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat Jurispol Formación; i la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per a informar dels sistemes d’oposició que ofereix la Generalitat en 2023.

Programació d’activitats
La programació acadèmica i pràctica transversal al Fòrum es desenvolupà en la zona del vestíbul adequada per a aquesta finalitat. En acabar l’acte inaugural, va tindre lloc la taula redona ‘Eixides professionals i noves tecnologies’. La resta del matí, hi hagué espai per a informar i debatre sobre eixides professionals en l’àmbit internacional (UE, diplomàcia, litigació internacional i Nacions Unides); emprenedoria; la universitat com a institució on desenvolupar i aplicar els coneixements del Dret; i coaching, essencial per a la gestió personal i professional.

La vesprada va estar dedicada a la informació fonamental sobre oposicions i ocupació pública. Especialistes indagaren en la transversalitat d’aquests tipus de llocs, així com en les proves concretes per a exercir en l’àmbit jurídic com a jutges, fiscals, lletrats/des, notaris/àries, registradors/es, advocats/des, inspectors/es de treball i d’hisenda, i fins i tot, aspirants a ocupar un lloc en el Ministeri de Defensa, destacant noves vetes professionals com ara la digitalització i la innovació també en l’àrea jurídica.

XIV Jornada d’Eixides Professionals
Aquest dijous, dia 16, la Facultat ha représ l’activitat en el seu hall per a oferir una nova Jornada d’Eixides Professionals, que enguany ha arribat a la seua catorzena edició.

Al llarg de tot el matí han estat convocades sis taules redones per a exposar i assessorar al voltant de les eixides professionals en el sector jurídic, concretament, en els àmbits de les Ciències Polítiques i de l’Administració Pública (dues sessions); la Criminologia (dues sessions); i el Dret, que amb dues sessions també ha inclòs: la procura, mediació, assessoria fiscal i l’exercici de l’advocacia.

Els Fòrums UV
Els Fòrums d’Ocupació de la Universitat de València són organitzats pel Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, a través d’UVocupació i la Fundació General UV, en col·laboració amb les facultats i els centres. El seu objectiu principal és la inserció laboral de la comunitat universitària. A més, l’equip del servei d’ocupació de la Universitat de València brinda serveis d’orientació, assessorament, formació en tècniques de cerca d’ocupació i capacitació en projecció professional.

El programa de fòrums encamina la seua segona dècada de trajectòria i cada edició busca promoure l’ocupabilitat de l’estudiantat i persones titulades, oferir l’oportunitat d’establir contacte directe amb empreses, entitats i administracions, i organitzar xarrades, tallers i intercanvis formatius per a conéixer els perfils més demandats i les àrees de treball actuals.

Other News