Prop d’una trentena d’activitats per a celebrar el desé aniversari d’Amics de la Nau Gran

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • January 12nd, 2018
 
Associació Amics de La Nau Gran al Claustre de La Nau.
Associació Amics de La Nau Gran al Claustre de La Nau.

L’Associació Amics de la Nau Gran commemora el seu desé aniversari amb una àmplia programació cultural que se celebrarà entre el 17 de gener i el 5 de juny. Les activitats tindran lloc en diferents espais de la Universitat de València. La Filmoteca Valenciana i el Teatre Olympia se sumen a aquesta commemoració especial.

La programació ha estat presentada aquest dijous a La Nau en una roda de premsa que ha comptat amb les intervencions d’Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València; Miguel Ángel Guillamón, president de l'associació i Adolfo Bellido, coordinador de les activitats del desé aniversari.

Amics de la Nau Gran és una associació que acull a 1.500 alumnes i exalumnes de la Nau Gran, el programa de la Universitat de València dirigit a aquelles persones majors de 55 anys que volen seguir estudiant. En l’actualitat és una de les associacions de majors universitaris que més socis congrega de tota Espanya i una de les més actives.

Amb motiu del desé aniversari l’associació ha preparat una àmplia programació oberta a tot el públic que inclou taules redones, exposicions, conferències, concerts i teatre. La primera d’aquestes activitats serà la taula redona: ‘L’oportunitat de l’educació per als majors’, presentada pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo i que reunirà el pròxim 17 de gener a La Nau a Josefina Bueno, directora general d’Universitats, Recerca i Ciència; María Elena Ferrando, secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal; Sandra Gómez, regidora de Majors de l’Ajuntament de València i Ramón López, vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa. El cicle de conferències conclourà el 30 de maig a La Nau amb ‘La democracia en crisis’, a càrrec d’Ignacio Sánchez Cuenca, director del Instituto Carlos III-Juan March de Ciencias Sociales de la Universidad Carlos III de Madrid.

Entre els conferenciants que intervindran en aquest programa es troben els catedràtics de la Universitat de València: Joan Romero, el 31 de gener, al Col·legi Major Rector Peset; Justo Serna, el 7 de febrer, al Rector Peset; també al mateix centre, el 16 de maig, Javier de Lucas, i a la Facultat de Filosofia, Adela Cortina, el 28 de febrer i Capitolina Díaz, el 23 de maig. Des de la Universitat Politècnica de València i el CSIC també aporten la seua col·laboració diversos professors entre els quals destaquen el premi Princesa d’Astúries de Recerca Científica i Tècnica, Avelino Corma, el 9 de maig, a La Nau i José Miguel Mulet, el 21 de maig, al Col·legi Major Rector Peset.

Entre les taules redones destaquen: ‘10 anys de poesia valenciana’, el 6 de febrer a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, amb el catedràtic Jaime Siles, entre altres; ‘Periodisme professional i informació amateur: tendències d’una dècada’, el 6 de març a La Nau, amb els periodistes Ferran Belda, Bernardo Guzmán i Lola Bañón, entre altres; ‘Talent en televisió: arriben les millors sèries’, l’11 d’abril a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació’, amb el dramaturg Rodolf Sirera i el director de continguts i programació d’À Punt Media, César Martí; i ‘Fronteres actuals en la ciència’, el 12 d’abril a La Nau, amb els catedràtics José Bernabeu, Eugenio Coronat, Isabel Fariñas, Vicente Martínez i Francisco Tomás.

El programa també deixa un espai a la música amb actuacions de Toni Cotolí, un dels màxims referents de la guitarra contemporània, el 26 d’abril, a la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau, el recital amb set agrupacions corals que se celebrarà el 4 de juny al Teatre Olympia a les 18.30 hores. I el teatre també tindrà el seu espai, el 5 de juny a la Sala Matilde Salvador de la Nau a les 19:30 hores, amb l’actuació del grup de teatre d’Amics de la Nau Gran, que interpretarà l’obra ‘Visquem un somni’. Totes les activitats començaran a les 19 hores i són gratuïtes.

A més de tots aquests actes, el Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València dedicarà una exposició al desé aniversari de l’associació, que podrà visitar-se del 8 de maig al 3 de juny. 

More information: