Quatre col·legis, premiats en el Concurs de Dibuix de l’Institut Confuci de la Universitat de València

  • Confucius Institute
  • November 26th, 2020
 
El jurat, durant les deliberacions.
El jurat, durant les deliberacions.

El jurat del 5è concurs de dibuix Confuci de la Universitat de València ha premiat els col·legis Inmaculado Corazón de María (València), La Devesa School (Carlet), IALE (l’Eliana) i Les Carolines (Picassent). Enguany, en què el concurs s’ha fet de manera no presencial, s'han rebut 784 originals d'una desena de centres escolars de la Comunitat Valenciana.

La iniciativa, que vincula la Xina amb València a través d’un relat sobre el pensador Confuci i la Ruta de la Seda, es realitza amb la col·laboració d’El Corte Inglés.

A més dels vuit escolars premiats, un per curs des de 1r de Primària fins a 2n de Secundària, també s'han concedit quatre premis a col·legis, pel seu interès i participació en el concurs, que ha hagut de salvar enguany diversos entrebrancs, com la impressió i posterior escaneig i enviament per correu electrònic de cada dibuix.

El director de l’ICUV, Vicent Andreu, agraeix especialment al professorat de tots els centres el seu treball, “per establir ponts culturals entre València i la Xina, perquè l’alumnat valencià siga conscient dels vincles que ens uneixen amb aquest gran país, tan llunyà però tan pròxim alhora en les seues tradicions”.

El jurat ha estat integrat este any per Fina Domènech, especialista en cultura xinesa i mercats asiàtics de Turisme Comunitat Valenciana; Joan Pau Pérez Rico, director regional de Comunicació d'El Corte Inglés; Adan Liu, mestre de cal·ligrafia i especialista en pintura xinesa; Carolina Navarro Plata, personal investigadora de l'ICUV; Gao Hongbo, directora xinesa de l'ICUV i l’esmentat Vicent Andreu. Tots dos últims han actuat en qualitat de membres honoraris, amb veu però sense vot.

 Els premis es lliuraran, de manera presencial però individual, en un breu acte que tindrà lloc a la seu de l'ICUV del campus de Tarongers el divendres 4 de desembre.