Representants del Cos Consular de València visiten la Universitat de València

  • Office of the Principal
  • June 10th, 2019
 

Una representació de tretze cònsols del Cos Consular de València han visitat hui l’edifici de La Nau, on han mantingut una reunió amb membres del Consell de Direcció, de dos delegats de la rectora i caps de dos serveis de la universitat.

La recepció a les tretze autoritats diplomàtiques ha tingut lloc a la Sala de Juntes de La Nau amb l'objectiu d'estrényer les relacions entre la universitat i els diversos països que formen part del Cos Consular de València, alguns dels quals tenen signats convenis de col·laboració amb la UV.

La UV ha estat representada per la rectora M. Vicenta Mestre, la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística Isabel Vázquez, el vicerector d’Internacionalització i Cooperació Carles Padilla, el delegat de la rectora per a Intercanvi i Mobilitat Esteban Sanchis, la delegada de la rectora per a Cooperació Carmen Lloret, i els caps de servei de Relacions Internacionals i d'Estudiants Carlos Pomer i Assumpta Marco, respectivament.

La delegació, encapçalada pel degà del Cos Consular i cònsol de Xile, l’Honorable Sr. Leopoldo E. López Mañez, ha estat conformat pels cònsols de Bolívia, Burkina Faso, República Dominica, Equador, Filipines, França, Guatemala, Hongria, Macedònia, Països Baixos, Panamà i Noruega.

La rectora de la UV ha assenyalat que “aquestes reunions són molt positives perquè permeten estar en contacte amb els consolats de diferents països per a mantindre la relació de cara als intercanvis d'estudiants i professorat. Polítiques d'aquest tipus són les que ens han portat a convertir-nos en una universitat capdavantera en recepció i enviament d'estudiants a l'estranger”. En aquesta línia, el degà ha afirmat que “hem pogut analitzar aspectes concrets, així com traçar una estratègia de futur per als necessaris ajustos a implementar en els sistemes d'intercanvi entre els diferents països i la universitat”.

En finalitzar la reunió de treball, un grup de voluntaris de La Nau ha guiat els diplomàtics per l’edifici, mostrant-los les diferents dependències i la seua història. A continuació, i per concloure l’acte, s’ha celebrat un vi d’honor.