Sagrario Santana, seleccionadora handbol UV: “Crec que podríem haver aconseguit un lloc millor”

  • Press Office
  • July 19th, 2019
 
Equip d'handbol de la Universitat
Equip d'handbol de la Universitat

La selecció femenina d'handbol ha tancat la seua participació en el Campionat Europeu Universitari amb un huité lloc.

Anàlisi, aprenentatge i molt de nivell. Aquestes tres paraules resumeixen l’opinió de Sagrario Santana, seleccionadora de l'equip femení d'handbol de la Universitat de València, després de tornar amb una huitena posició del Campionat Europeu Universitari d'handbol celebrat a Bydgoszcz (Polònia). La competició va tindre lloc la setmana passada, del 3 al 10 de juliol.

“És com les dues cares d’una moneda. Crec que podríem haver aconseguit un lloc millor”, confessa Santana, qui confirma el que ja havia avançat els dies previs a l'inici de la competició, quan va vaticinar la superioritat de la resta de les universitats participants. 

Les xiques de la UV es van trobar en l'encreuament amb unes rivals que no van poder superar: la Universitat Vincent Pol de Lubli  (Polònia), que finalment va aconseguir el títol del campionat. Després, la lluita pels llocs cinqué-sisé (contra la Universitat de Zagreb, Croàcia) i seté-huité (contra la Universitat de Bochum, Alemanya) potser es podria haver traduït en un resultat més satisfactori, segons explica la seua entrenadora. “Crec que ens va faltar una miqueta més d'ambició. Durant tota la competició hem pagat els nostres errors en atac, que ens han costat molts gols a la contra”, declara Santana, qui subratlla que el joc al contraatac ha estat molt present durant la major part dels partits del campionat i que “tots els equips l’han explotat molt bé en línies generals”.

Una plantilla jove i amb noves incorporacions

La selecció femenina d'handbol de la UV va acudir als europeus com a subcampiona d'Espanya universitària (CEU organitzat per la Universitat de València el mes d'abril passat), marcada per ser una plantilla jove i amb bastants incorporacions noves, una realitat amb què l'equip ja comptava. Després de la seua participació, hi ha certs punts que cal analitzar: “El campionat els ha de servir d’experiència. Les jugadores s’han adonat que el físic és una part importantíssima en aquest esport”. Sagrario Santana, a més, aprofita per a llançar un missatge al seu equip: “Espere que aquest campionat els haja servit, també, de motivació i per a veure que, amb alguna miqueta més de motivació, es poden fer coses millors”.