Santiago Posteguillo presenta 'Y Julia retó a los dioses' al Paranimf de la Universitat

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • March 31st, 2021
 
Santiago Posteguillo.
Santiago Posteguillo.

L'escriptor valencià Santiago Posteguillo va presentar dimarts, dia 30 de març, la seua última novel·la, 'Y Julia retó a los dioses', continuació de l'aclamada novel·la històrica 'Yo, Julia', que va guanyar, entre altres, el Premi Planeta 2018. L'acte va tenir lloc al Centre Cultural La Nau, al Paranimf de la Universitat. La història de Júlia Domna no estava completa sense el seu final èpic. Posteguillo explicó la documentació, els viatges i l’estructura d'aquesta segona part que tanca la bilogia sobre l'emperadriu Júlia.

L’acte, va comptar amb les intervencions d'Alejandro Valiño, catedràtic de Dret Romà de la Universitat de València, la responsable de l'Aula de Literatura de la Universitat de València, la catedràtica Cristina García Pascual i la vicerectora de Cultura i Esport, Ester Alba.

Santiago Posteguillo és llicenciat i doctor europeu en Filologia Anglesa per la Universitat de València, professor titular a la Universitat Jaume I de Castelló i ha sigut professor convidat pel Sidney Sussex College de la Universitat de Cambridge. Ha estudiat Lingüística i Literatura a les universitats d'Edimburg, de Lancaster i Politècnic Central de Londres, i ha cursat literatura creativa a la Universitat de Denison a Ohio (Estats Units). Entre altres reconeixements, ha sigut guardonat per la Setmana de Novel·la Històrica de Cartagena, amb el premi Barcino de novel·la de l'Ajuntament de Barcelona, el Premi de les Lletres Valencianes, el Premi Ivanhoe de Novel·la Històrica i el Premi Planeta.

Aquesta presentació va generar gran expectació i les entrades per a l'acte presencial estaven esgotades dies abans de la presentació. La conferència es podrà recuperar posteriorment des del Canal MediaUni i el Canal YouTube del Centre Cultural La Nau.

File in: Cultura , Lletres