Seminari en la Universitat sobre la reinserció dels delinqüents

  • December 2nd, 2016
 
Seminari sobre reinserció dels delinqüents

La Facultat de Psicologia de la Universitat celebra hui divendres 2 de desembre el seminari ‘La prevenció de la reincidència i la reinserció dels delinqüents’. La jornada se celebra en el saló d'actes del centre.

L'objectiu d'aquest seminari és oferir als futurs professionals de la psicologia i la criminologia un coneixement integral de la reeducació i reinserció social des d'una perspectiva multidisciplinària, que afavorisca el debat des de diferents àmbits d'estudi. D'aquesta manera, a més de considerar els programes d'intervenció que poden ser desenvolupats en l'àmbit penitenciari, es prestarà especial atenció a les mesures alternatives al tractament en un context de privació de llibertat.  

El seminari serà inaugurat per Alberto Ibáñez, secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana d'Igualtat; Mª. Dolores Sancerni, degana de la Facultat de Psicologia; María Elena Olmos, degana de la Facultat de Dret; Juan Carlos Carbonell, director de l'Institut Universitari de Criminologia i Ciències Penals de la Universitat de València; Enrique Carbonell, director del Seminari; i Virginia Soldino, presidenta de l'Associació Preven3. 

En el seminari els assistents podran conéixer, en la ponència de l'inspector Juan Carlos Casas, el treball realitzat pel Cos Nacional de Policia en matèria de pornografia infantil, o la labor de l'Equip Nacional de revisió detallada d'homicidis de parella en l'àmbit de la violència de gènere, en la intervenció de José Luis González Álvarez, comandant de la Guàrdia Civil. Així mateix, es comptarà amb la presentació oficial de l'Associació Preven3, de la mà de la seua junta directiva, en la qual s'informarà de les activitats desenvolupades per aquesta associació sense ànim de lucre en la província de València.

El seminari ha sigut organitzat per l'Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals de la Universitat de València i l'Associació Preven3.

La programació es pot consultar ací.