Signatura del conveni amb la Fundació Ahuce per a la investigació sobre l’osteogènesi imperfecta

L’acte de signatura ha comptat amb la presència de la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre; la secretaria general de la Universitat, Mª Elena Olmos; el secretari de la Facultat de Medicina, Luis Aparicio; el president de la Fundació Ahuce, Gerardo Muñoz; la directora de la Fundació Ahuce, Julia Pinilla; el professor de la Universitat, José Francisco Soriano; i l’investigador i estudiant de doctorat de la Universitat, Rubén Muñoz.

19 de november de 2018

La rectora Mª Vicenta Mestre ha afirmat que ‘és una satisfacció poder signar convenis com aquest que tenen darrere una realitat de persones a les que es pot ajudar’. A més, ha volgut destacar que una de les missions de la Universitat és la transferència a la societat i obrir vies d’investigació que reverteixen en millorar la qualitat de vida de les persones ‘ha de ser un dels pilars de la nostra institució’.

El president de la Fundació Ahuce, Gerardo Muñoz, ha agraït el suport i recolzament rebut per la Universitat per a la signatura d’aquest conveni, ja que permetrà avaluar la freqüència i el dolor d’aquesta patologia i millorarla qualitat de vida, no a soles de les persones afectades, sinó de les seues famílies.

El conveni signat entre les dos institucions estableix les bases per a la col·laboració dels professors de la Universitat, José Soriano i Vicente Monsalve, amb la Fundació Ahuce per al desenvolupament del projecte ‘Dolor crònic en adults afectats d’osteogènesi imperfecta i la seua relació amb la personalitat, valoració, afrontament i qualitat de vida. Un estudi descriptiu’.

L’osteogènesi imperfecta, o també coneguda com a ‘malaltia dels ossos de cristall’, és una de les displàsies osses més freqüents. És tracta d’una malaltia congènita i de les denominades ‘rares', ja que afecta a 1 de cada 15.000 persones al món, calculant-se que a Espanya n’hi ha uns 3.000 afectats.

Other News