Silvia Barona, presidenta de la Cort d’Arbitratge i Mediació de la Cambra de València

  • December 26th, 2016
 
Silvia Barona, presidenta de la Cort d’Arbitratge i Mediació de la Cambra de València

La professora Silvia Barona, catedràtica de Dret Processal de la Universitat de València, ha estat nomenada presidenta de la Cort d’Arbitratge i Mediació de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de València, òrgan que ja va dirigir entre els anys 2007 i 2010. La doctora Barona ha centrat una gran part de la seua activitat investigadora a treballar pel foment de la mediació i l’arbitratge en el marc de la resolució dels conflictes.

Barona va deixar la Presidència de la Cort d’Arbitratge i Mediació de la Cambra de Comerç de València el 2010 per a assumir les funcions de vicerectora de Comunicació i Relacions Institucionals de la Universitat de València, càrrec que va exercir fins el 2014.

La professora Silvia Barona ha publicat 17 llibres com a autora única i ha participat en 600 obres col·lectives, algunes de les quals ha dirigit ella mateixa, referides a la mediació i l’arbitratge. Dirigeix el Grup MedArb de la Universitat de València, vinculat a una xarxa d’investigadors i professionals nacionals i internacionals experts en ADR (solució extrajurisdiccional de conflictes) i en el qual s’han format prestigiosos juristes que han culminat tesis doctorals sota la seua direcció. 

La seua trajectòria acadèmica, investigadora i professional, vinculada a la mediació i a l’arbitratge, l’ha situada en un lloc destacat en l’àmbit internacional, fruit de la qual cosa són els premis obtinguts, la participació en congressos internacionals i la designació com capacitadora de jutges, advocats, procuradors, economistes, administradors de finques, i altres professionals que s’acosten al món de les ADR.