Silvia Federici i Ana Navarrete, en el II Congrés de Comunicació i Biopolítica

  • Press Office
  • November 28th, 2018
 
Silvia Federici, Ana Navarrete.
Silvia Federici, Ana Navarrete.

La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació i la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació acullen els dies 28, 29 i 30 de novembre la segona edició del Congrés Internacional sobre Comunicació i Biopolítica. El congrés comptarà amb destacades figures, com la investigadora i activista Silvia Federici, de la Hofstra University (Long Island, New York), i Anna Navarrete, artista i investigadora de la Universitat de Castella-la Manxa.

Silvia Federici ha impartit la conferència inaugural titulada ‘Violència contra les dones i acumulació capitalista. Passat i present’. Federici és coneguda per les seues importants publicacions i aportacions intel·lectuals sobre temàtiques com la divisió sexual del treball en la societat contemporània i la relació entre el treball domèstic de les dones i la prosperitat del capitalisme basada en l’explotació de la força reproductiva. Totes aquestes qüestions s’emmarquen dins dels objectius del congrés, que es proposa oferir un espai de reflexió sobre la relació entre el poder i els diferents àmbits de vida humana (en el sentit del bios foucaultià).

En el mateix enfocament de reflexió s’alinea la conferència de clausura que impartirà Ana Navarrete, a les 17:30 del dia 30 de novembre, sobre el ‘Dispositiu biopolític del franquisme. De la raça hispànica al destape’. Artista i investigadora de la Universitat de Castella-la Manxa, i guanyadora de diversos premis al seu treball artístic com el Primer Premi en la Biennal d’Escultura de Mislata i el Premi Museari Creació Artística 2018, Navarrete centra el seu interès acadèmic en les pràctiques culturals de resistència relacionades amb moviments i problemàtiques de tipus social així com en l’anàlisi de la identitat de gènere i la violència masclista. 

El congrés, que s’emmarca en el projecte de recerca ‘Interculturalitat, biopolítica i tecnologies de gènere’, aspira a convertir-se en una cita per a la comunitat acadèmica, investigadora i estudiantil de l’àmbit nacional i internacional, que treballa en diversos camps disciplinaris sobre la noció de biopolítica en la societat contemporània, tecnològica i globalitzada.
 

More information: