Susana Torres analitza a La Nau l’arquitectura des d’una posició feminista

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • April 27th, 2018
 
Imagen de la noticia

Susana Torres, arquitecta argentino-nord-americana crítica i educadora, va oferir la conferencia ‘Poder, Professió i Arquitectura. Una crítica des del feminisme’, dijous 26 d’abril, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau, amb entrada lliure fins completar l’aforament.

A aquesta conferència, organitzada per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives i la Unitat d’Igualtat, es parlarà sobre la construcció de l’àmbit i les eines de poder que defineixen l’entorn professional de qualsevol activitat i, en particular, de l’arquitectura, analitzat des d’una posició feminista.

Susana Torres es dedica a la docència, l’escriptura i el disseny enfocat a la forma en què el públic ocupa els espais, i com aquest reprodueix els rols definits per gènere, ètnia o edat. En aquesta línia, Torre revoluciona l’arquitectura i trenca els estereotips creats entorn al gènere femení, concebent projectes interpretats des de les particulars necessitats i comportaments de la dona i relegant tipologies preconcebudes en la història, permetent així viure els espais, tant a homes, dones, xiquets, joves o ancians, com a agents socials capaços de generar diverses aportacions culturals a la societat.

Ha desenvolupat una carrera en què ha combinat “preocupacions teòriques amb la pràctica real de construir” i disseny arquitectònic i urbà amb l’ensenyament i l’escriptura. Va ser la primera dona convidada per dissenyar un edifici públic a Columbus (Indiana), “una ciutat internacionalment coneguda per la seua col·lecció d'edificis dissenyats per arquitectes prominents”.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola, a més, té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència, Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.