Tallers, exposicions, teatre i monòlegs reivindiquen la integració de les persones amb diversitat funcional

  • November 25th, 2016
 
Imagen de la noticia

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, declarat per les Nacions Unides el dia 3 de desembre, la Universitat de València ha organitzat les ‘Jornades de la Universitat per a la Integració’, que se celebraran del 28 de novembre al 2 de desembre als campus de Blasco Ibáñez i dels Tarongers

A través de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, inscrita en la Fundació General de la Universitat de València, s’ha organitzat un nodrit programa d’activitats que arranca aquest dilluns, dia 28, amb un taller de Llengua de Signes els dies 28 i 29 de novembre, i 1 i 2 de desembre.

A aquest taller s’afegeix una segona activitat, titulada ‘Posa’t al seu lloc’, promoguda per l’Associació PSICOMOV, els dies 29 i 30, amb la finalitat de crear empaties entre l’alumnat dels diferents campus universitaris.

També el dia 28, la Facultat de Psicologia inaugurarà, a les 10:30 hores, l’exposició ‘Discapacitat relativa’, realitzada per l’estudianta de la Universitat de València Maria Albelda Soriano. 

A continuació, hi haurà la tradicional Lectura del Manifest, que versarà entorn de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. L’acte començarà a les 11 hores, al mateix vestíbul de Psicologia.

La jornada del 29, a banda dels tallers que es desenvoluparan al llarg del dia, l’estudiant Javier Monferrer protagonitzarà un monòleg titulat ‘Discapacitat? NO NO NO…’, en el qual, amb un to humorístic, reflexionarà sobre la diversitat funcional i la necessitat de trencar estereotips socials. L’actuació de Javier Monferrer serà al vestíbul de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, a les 12 hores.

Aquest mateix emplaçament acollirà, dimecres 30, la instal·lació d’un estand informatiu on es donaran cita diverses associacions dedicades a la inserció social, educativa i laboral del col·lectiu de persones amb discapacitat. L’estand romandrà obert al públic de 10 a 13 hores. També ací tindrà lloc un Flash-mob organitzat per ASPACE, a les 11 hores.

Dijous 1 està prevista una conferència sobre polítiques de inclusió a la Universitat de València, a l’Aulari V de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (11 hores); un segon monòleg amb el títol ‘Riu i somriu. Segut, dret o com estigues’, a la Facultat de Geografia i Història (12 hores); i un videofòrum (17 hores) amb la projecció del documental ‘Yes we fuck’ a la Facultat de Psicologia. El col·loqui serà moderat per Vicente Morell, del Departament de Psicologia Evolutiva i de l’Educació.

Les jornades es tancaran divendres 2 amb una obra de teatre (12:30 hores) interpretada pel Grup Entrellaçats, de l’Associació AICO, a la Facultat de Psicologia, on també es traslladarà l’estand informatiu d’associacions, de 10 a 13 hores.

La inserció de les persones amb diversitat funcional és una de les apostes més fermes de la Universitat de València, la qual acull més d’un miler d’estudiants matriculats, esdevenint així la institució d’estudis superiors espanyola amb major nombre d’alumnes amb discapacitat.

Programa detallat