Teresa de Lauretis analitza en un seminari el cinema de Val Lewton

  • Press Office
  • October 18th, 2017
 

La reconeguda teòrica del cinema italiana Teresa de Lauretis impartirà un seminari en el Màster en Interculturalitat, Comunicació i Estudis Europeus els dies 19 i 20 d’octubre. El títol del seminari és ‘Figuras de hibridez en el cine de Val Lewton’.

De Lauretis, teòrica feminista que ha realitzat importants contribucions als estudis de gènere i als estudis cinematogràfics, és autora de més de cent assajos i nombrosos llibres, com ara Alice Doesn’t (1984; trad. cast. Alicia ya no), Technologies of Gender (1987), Freud’s Drive (2008), i ha escrit sobre semiòtica, psicoanàlisi, cinema, literatura i teoria feminista.

Doctora en Llengües i Literatures Modernes (Universitat Bocconi, Milà), el 1985 va ingressar com a docent de postgrau en el prestigiós Departament d’Història de la Consciència a la Universitat de Califòrnia, Santa Cruz, on va rebre la distinció màxima del Distinguished Professor. El 2005 va obtindre el Doctorat Honoris Causa a la Universitat de Lund (Suècia). Com a professora convidada ha visitat universitats de Canadà, Alemanya, Itàlia, Suècia, Àustria, França, Espanya, Països Baixos, així com diverses dels Estats Units.

D’altra banda, la professora Laura Mulvey pronunciarà el dimecres 25 d’octubre la conferència inaugural del curs 2017-2018, i realitzarà un seminari els dies 26 i 27 d’octubre.