Tertúlia sobre els camps de batalla i el seu valor patrimonial

  • Press Office
  • November 24th, 2022
 
Cartell
Cartell

La Facultat de Geografia i Història ha organitzat una tertúlia sobre els camps de batalla i el seu valor patrimonial. La xarrada reunirà, aquest divendres 25 de novembre a les 12:30 en el Saló de Graus del centre, Miguel Requena, de l’Àrea d’Història Antiga de la Universitat de València; Rafael Zurita, del Departament d’Humanitats de la Universitat d’Alacant; i Juan José Ruiz, arqueòleg i director cultural de la Fundació Maria Antonia Clavel de Xelva. Moderarà l’acte Josep Montesinos, degà de la facultat.

Els espais en els quals en temps passat es van produir enfrontaments estan presents en el nostre territori. El paisatge en la major part de les ocasions ha canviat i en unes altres es conserva. Però aquests fets traumàtics sempre han deixat la seua empremta tant en el paisatge com en les comunitats on es van tindre lloc.

És per això que adquireixen interés no sols quant al seu estudi i restes que van deixar, sinó també en la memòria mantinguda per la societat i la seua perspectiva com a reconeixement patrimonial.

En aquest sentit, els participants dialogaran sobre la seua definició i possibilitats, sobre algunes de les realitats que s'estan duent a terme en el territori valencià i especialment apostar per la seua conservació, ús i transmissió a les generacions futures.