Toni Aparisi, nou professor i coreògraf del Grup de Dansa de la Universitat de València

 
Toni Aparisi. Foto Emilio Tenorio.
Toni Aparisi. Foto Emilio Tenorio.

Toni Aparisi, intèrpret, coreògraf i director d’obres de dansa contemporània, s’incorpora a l’elenc de professors del Grup de Dansa de la Universitat de València.

Nascut a València, la seua formació abasta un ampli ventall d’experiències artístiques que van des de l’art dramàtic, la performance, el ioga i diferents tècniques de dansa contemporània. Part important de la seua formació és el treball realitzat per a multitud de coreògrafs nacionals i internacionals, entre els quals destaquen Olga Poliakoff, Gerard Collins, Gracel Meneu, Vicente Saéz, Francesc Bravo i Santiago Sempere.

Treballa com a professor especialista al Conservatori Superior de Dansa de València, imparteix tallers de dansa i dansa-teatre en espais com la Sala Russafa o el Centre Teatral Escalante, dirigeix projectes artisticopedagògics en entitats com el Palau de la Música o l’Eva Bertomeu Centro de Danza, i també participa en projectes artístics i socials com les residències artístiques a centres escolars organitzades per l’Ajuntament de València.

Crea peces per a la seua companyia TransferMove i per a la companyia Anandansa, on balla i coreografia des de fa 20 anys. També realitza produccions per al Palau de la Música de València, el Centre Coreogràfic de València i de Galícia, la Compañía Arden i Capella de Ministrers, entre altres.

En el seu currículum destaquen tres premis Max: dos com a Millor Intèrpret (2007 i 2016) i un com a Millor Coreografia per ‘Pinoxxio’ al costat de Rosángeles Valls (2016). També ha sigut distingit amb quatre premis Abril al Millor Intèrpret masculí de dansa i el premi al Millor Intèrpret en els premis de Teatres de la Generalitat Valenciana el 2018, i ha guanyat el IV Certamen Coreogràfic de Madrid, juntament amb Catalina Vilana, i l’esment al Millor Intèrpret masculí en el mateix certamen. A més, ha obtingut una beca per a la Merce Cunningham Danse Company.

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy